Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Er du i den rigtige a-kasse?

De fleste der overvejer en a-kasse, hvilket er en rigtig god ide, har også svært ved at vælge. Dette er ikke så mærkeligt, for der findes utrolig mange forskellige typer af a-kasser i Danmark. Derfor kan det være forvirrende at finde den rigtige.

Det vigtigste er, at du ikke vælger a-kasse efter hvad du får udbetalt, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Det skyldes at alle a-kasser udbetaler det samme beløb i dagpenge. Dette er vedtaget i Finansloven og du kan derfor lede længe, hvis du vil finde en a-kasse med en højere udbetaling end de andre.

Dette skal du kigge efter

Derfor er det vigtigste for dig at kigge efter, hvad a-kassen ellers kan gøre for dig, og ligeledes hvad dit månedlige kontingent lyder på. De fleste vælger en a-kasse ud fra hvilket arbejdsområde de erhverver. På den måde håber de fleste på, at hvis de vælger en a-kasse ud fra hvilket fagforbund a-kassen tilhører, at organisationen har nyttig viden om deres arbejdsområde.

Der er dog en ulempe ved disse typer a-kasser. De ved ofte mange nyttige ting, der er til din fordel. Derfor er de typisk også dyrere.

Hvis du ønsker en billigere a-kasse kan du derimod kigge efter de mindre a-kasser. Dette kunne være ASE A-kasse, eller Min A-kasse som eksempler. De billigste a-kasser er nemlig dem der ikke er tilknyttet en fagforening, eller er uafhængig af politiske interesser.

Ønsker du en a-kasse, som har viden om dit arbejdsområde, er nogle eksempler herpå, at kontor og butiks-ansatte ofte tilhører fagforeningen HK, og dermed deres a-kasse. Fabrik og transportarbejdere tilhører ofte 3F og dermed deres a-kasse. Disse a-kasser er begge store organisationer, der har hjulpet danskerne i flere år.

De ved derfor en masse om deres kunder, deres arbejdsområder, og ved hvordan de kan hjælpe dig, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Du skal derfor kigge efter sådanne a-kasser hvis dette er hvad du ønsker. Du kan altid med fordel søge efter dit arbejdsområde, når du skal sammenligne og finde den bedste a-kasse for dig, på sammenligningssider for a-kasser, så som a-kassefinder.dk.

Derfor skal du være medlem af en a-kasse

En a-kasse er ikke et ”must-have.” Dog er det en rigtig god ide. En a-kasse sikrer dig økonomisk ved udbetaling af dagpenge, hvis du en dag skulle blive arbejdsløs.

De fleste tænker, at de altid kan få dagpenge hvis de skulle blive arbejdsløs, men dette er ikke tilfældet. Derfor er a-kassen en god løsning. Du får nemlig kun kontanthjælp, hvis du opfylder de krav der er opstillet herfor.

Et eksempel på disse krav er, at du ikke må eje noget af en hvis værdi, hvis du vil have kontanthjælp. Dette kunne være en bil, aktier eller et sommerhus. Sådanne betingelser har en a-kasse ikke. En a-kasse vil altid udbetale dig det bestemte beløb, dog imod at du har været medlem i minimum 12 måneder.

Derudover skal du også stå til rådighed på arbejdsmarkedet, som alle skal når de er blevet arbejdsløs.

Hvad kan a-kassen tilbyde?

En a-kasse udbetaler først og fremmest din dagpengeydelse, hvis ikke du er berettiget til kontanthjælp. Derudover kan en a-kasse og udbetale dig feriedagpenge, efterløn og orlovsydelse til børnepasning. For at få efterløn fra din a-kasse, skal du dog være tilmeldt deres efterlønsordning.

Udover de ovenstående ydelser, har a-kasserne og pligt til at udføre mange andre opgaver. Dette kan for eksempel være vejledningssamtaler til medlemmerne og indbetaling af jobcentrene. Typisk tilbyder a-kasserne ligeledes informationsmøder omkring hvilke regler du er underlagt dagpengemodtager, samt personlig rådgivning, hvis der skulle være brug for det.

Sådan melder du dig ind i en a-kasse

Når du har besluttet dig for, at melde dig ind i en a-kasse, skal du blot kontakte a-kassen. Dette kan du blandt andet gøre direkte fra deres hjemmeside, og tager kun nogle få minutter. Efterfølgende vil du få tilsendt et girokort med dit månedlige kontingent.

Den nemmeste måde du kan melde dig ind i en a-kasse er via sammenligningssider af a-kasser. Her kan du sammenligne de mange forskellige a-kasser der findes i Danmark, og du kan ligeledes sammenligne a-kasser med eller uden en tilknyttet fagforening. Du kan også vælge at sammenligne a-kasser der har speciel viden om netop dit arbejdsområde.