Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvad er vigtigt, når du etablerer trådløst internet?

Når du vælger trådløst internet, er der, ligesom med alle andre valg, både fordele og ulemper. I denne artikel vil vi komme ind på, hvad der er vigtigt at vide, hvilke fordele og hvilke ulemper der kan være ved at vælge trådløst internet.

Først og fremmest vil det være på sin plads at nævne, at trådløst internet har gennemgået en fantastisk forvandling de seneste år. Hastigheden er steget markant, og det betyder at du i mange tilfælde, kan udskifte traditionelt bredbånd med trådløst. Det kommer dog an på, hvad dit internetbehov er, om det kan betale sig.

Fordelen ved det trådløse internet er, at du kan tage det med dig overalt. Hvis du arbejder til og fra arbejde, eller bare godt kan lide at være online på du er på vej et sted hen, er trådløst internet smart. Hvis der derimod er flere, der skal bruge det trådløse internet, er det knap så smart med et USB-modem eksempelvis.

Heldigvis er det ikke den eneste løsning, der findes med trådløst internet. I dag kan du nemlig få trådløse routere, og der kan man sagtens koble sig flere på ad gangen.

I de fleste tilfælde indeholder trådløst internet en bestemt mængde data. Det vil sige, at du er begrænset i dit forbrug, og du ikke kan bruge uendeligt data. Når du har brugt den data, du betaler for, skrues hastigheden helt ned, hvilket de fleste udbydere ikke tager et beløb for.

Dog kan du også kun lige akkurat tjekke mails i ny og næ eksempelvis. Det betyder samtidigt, at du skal gøre det klart hvor meget data, du har brug for inden du bestiller trådløst internet.

Der findes forskellige måder at omdele trådløst internet på. Det er vigtigt at du inden du bestiller internet, finder ud af hvordan du ønsker at få internettet omdelt.

Der findes forskellige modems, her er USB-modemmet det mest kendte. Det sættes ganske simpelt ind i den enhed, som skal kobles på nettet, hvorefter der kommer en kort installationsguide frem, og så er du online. USB-modemmet kan kun tilsluttes enheder, som har en USB-port.

Det har de fleste computere, men hvis du skal have internettet på din tablet, skal du have fat i et simkort, som skal sættes direkte ind i den. Du kan også vælge, at bruge en trådløs router. Routeren skal ikke tilsluttes telefonstik, som du måske kender det fra traditionelt bredbånd. Signalet kan dog være en smule svagere fordi nettet bliver påvirket af udefrakommende faktorer.

Signalet sendes fra routeren og til den enhed, som kobles på nettet, og derfor har afstanden en betydning for, hvor stabilt signalet er. Der er altså meget, som kan påvirke dit trådløse net, men hvis du bruger internet til at tjekke mails, sociale medier og streame en gang i mellem, er trådløst internet som udgangspunkt et udmærket valg. For mange er det en stor fordel, at man med det trådløse internet slipper for ledninger og kabler gennem væggen, og kan rykke rundt på routeren eller modemmet, som man har lyst til.