Få bedre internetdækning i toget

Pendler du meget og tager du toget frem og tilbage hver eneste dag? Så kender du nok til, at internet hos DSB ikke altid har været det bedste. Men det er rent faktisk ikke sådan, at det vil blive ved med at være. Det siges nemlig, at der kan komme bedre internetdækning i togene fra DSB, men det hele er endnu ikke helt på plads.

Mobildækning og internet i DSB

Rigtig mange danskere har i årenes løb brokket sig over den dårlige mobildækning samt det dårlige internet i togene fra DSB. Men nu er det rent faktisk sådan, at der her i 2019 er blevet lovet, at vi kan se frem til en endnu bedre internetdækning. Det er en stor fordel for dig, der tager toget hver eneste dag og gerne vil slippe for at bruge al din mobildata op på dette.

Nyt og forbedret Wi-Fi i toge fra DSB i 2019

I løbet af 2019 så sørger DSB for at rulle et nyt Wi-Fi ud i alle deres tog. Det vil altså sige, at alle os danskere vil opleve en meget bedre dækning - bde når det kommer til selve dataforbindelsen på ens egen mobiltelefon samt på selve Wi-Fi-forbindelse. Det er da noget, som vi kan glæde os til, da vi har ventet længe på dette.

Denne nye og forberede Wi-Fi-forbindelse i togene er et samarbejde mellem DSB, flere teleoperatører og BaneDanmark. Den består blandt andet af flere telemaster langs togbanerne, bedre WiFi-udstyr i de forskellige toge, der kan udsende signalet på en bedre måde. Desuden arbejdes der på, at forstærke alle brugernes egne mobiltelefoners signal i togene.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det nye og forberede Wi-Fi er installeret i et tog, som du kører i, så skal du holde øje med to helt specifikke piktogrammer.

Hvis de to piktogrammer er vist i toget, så betyder det, at det nye Wi-Fi er installeret i dit tog. Hvis du ikke ved, hvordan disse to piktogrammer ser ud, så kan du finde dem på DSB’s hjemmeside.

Fri adgang til togene i alle fjerntoge, regionaltoge og S-toge

Lige nu er der fri adgang til alle de forskellige toge, hvorfor du nemt og hurtigt kan få gratis adgang til internettet. I løbet af dette år vil der også komme fri internet i dobbeltdækker og Desiro-tog. Desuden vil internetforbindelse blive opgraderet, så den er bedre, end den nogensinde har været i togene. Der er, som allerede nævnt, også frit internet i S-toget.

Internettet er frit frem til 2020. Hvis du ønsker at logge på internettet, så skal du opgive dit mobilnummer samt din e-mailadresse. Hvis du ikke gør dette, så er det ikke muligt at logge på.