Fibernet eller internet via kabel?

Er du i tvivl om, hvilken hastighed dit internet skal være på? Og vil du vide mere forskellen på forbindelsen på både fiber og kabel? Så skal du læse denne artikel. Vi giver dig nemlig svaret på de spørgsmål, som du måtte have om hastigheden på internetforbindelsen på både fiber og kabel.

Fibernet

Fibernet er klart en af de hurtigste løsninger, når det kommer til internet. Denne form for forbindelse kan nemlig give dig en meget hurtig hastighed, der er god til husstande med mange mennesker, stort forbrug eller nogle der bruger internettet til alt. Fibernet har den perfekte hastighed, hvis du vil streame film og serier uden problemer, spille via internettet eller hente store filer. Hvis du gerne vil have den hurtigste internetforbindelse på markedet, skal du helt klart begive dig ud i fibernet. Det er typisk mere end fem til ti gange hurtigere end den helt almindelige bredbåndsforbindelse. Der er derfor noget af en mærkbar forskel, som du helt sikkert vil bemærke, hvis du vælger at få fibernet til din bolig.

Internet via kabel

Kabelinternet fungerer via kabel-tv. Ved brug af nyere teknologi har man fundet ud af, at man kunne bruge disse kabler til internet, hvilket man før i tiden kun brugte til TV. Kabelinternet er helt klart en anden form for hurtigt internet, der tilmed også er billigt i forhold til for eksempel fibernet.

Dog kan fibernet helt klart levere hurtigere hastigheder, end hvad du kan få med kabelinternet. De fleste husstande kan få internet via kabel i dag, så du skal bare finde en udbyder, der kan levere det til dig. Du kan både få internet via kabel samt TV, og herved samle regningen i en.

Find ud hvilken hastighed dit internet skal have

Inden du undersøger mere om enten fiber eller kabel, så skal du først og fremmest finde ud af, hvad du skal bruge af hastighed på dit internet. Det kan nemlig hjælpe dig med at beslutte, om du skal have det ene og det andet, når du kigger på de forskellige hastigheder, som fiber eller kabel kan tilbyde dig. Som udgangspunkt er det i hvert fald nok med omkring 50 Mbit pr. husstand.

Men det kommer selvfølgelig an på, hvad du laver på internettet. Hvis du bor i en husstand med mange computere, telefoner med mere, så kan det være en god idé at få en smule højere hastighed, hvis du for eksempel spiller og streamer meget. Når du har besluttet dig for en hastighed, så skal du finde ud af, om du helst vil have fibernet eller internet med kabel. Fibernet er klart den hurtigste ud af disse to, men det er skam ikke alle, der behøver så hurtigt internet, som man kan få med dette.