Fibernet eller kabelforbindelse

Hvad er fibernet?

Fibernet leveres gennem en ny type kabler, der kaldes for optisk fiber eller lyslederkabler. Det betyder, at signalet til fibernettet sendes vha. lys. Dermed kan man nemmere opnå høje hastigheder med fibernettet vha. denne type kabel. Samtidig sikrer det optiske fiber/lyslederkablerne, at du får en forbindelse uden støj på linjen.

  • Vil du have et abonnement med fibernet? Vi på Internettjek.dk hjælper dig:

Her kan du bl.a. se en oversigt over hvilke abonnementer der findes med fibernet: www.internettjek.dk

Både Hiper, Waoo og Stofa tilbyder internetforbindelsemed fibernet.

Fibernet hos Hiper: Priserne på fibernettet hos Hiper ligger på 299 kr. om måneden for 1000 Mbit/s. Der ligger et gebyr for oprettelse af fibernet fra Hiper på 398 kr (gratis oprettelse hele oktober måned)

Fibernet hos Waoo: Ønsker du et fibernet fra Waoo findes der tre forbindelse tilbud.

Du kan få en fibernet-forbindelse hos Waoo på 100 Mbit/s til 319 kr. om mdr., 300 Mbit/s til 369 kr. om mdr. og 500 Mbit/s til 469 kr. om mdr. Oprettelsen for fibernet hos Waoo er gratis uanset hvilket abonnement du vælger.

Fibernet hos Stofa: 30 Mbit/s for 229 kr. om mdr., 50 Mbit/s for 259 kr. om mdr. ,100 Mbit/s for 299 kr. om mdr. og 600 Mbit/s for 499 kr. om mdr. Oprettelsen for fibernet fra Stofa er gratis for alle ovenstående abonnementer, dog er der et forsendelsesgebyr på 99 kr.

Det bedste tilbud på fibernet til prisen fås hos Hiper, der trods sin højere oprettelsesgebyr (398 kr) end andre fibernetudbydere giver dig den højeste internethastighed til laveste pris med deres tilbud om 1000 Mbit/s til 299 kr. om måneden.

  • Det gode ved fibernet er, at det giver dig en hastighedsgaranti - Dermed er du altid sikret en god og stabil internetforbindelse, der samtidig ikke påvirkes af, at I er flere på nettet på én gang. Samtidig er det gode ved fibernet ligeledes, at fibernettet har ens upload- og downloadhastighed - Derfor kalder man også fibernet for et "symmetrisk internet", idet disse upload- og downloadhastigheder er symmetriske, og derfor giver dig en hurtig, god og stabil internetforbindelse.
  • En fibernet-forbindelse leveres af flere forskellige udbydere som Fiber2you, TDC og Dansk Energi. Langt de fleste husstande har ikke fibernetstik hjemme, hvilket betyder, at der ofte skal en tekniker ud for at etablere en fibernetforbindelse. Du får forbindelse til fibernettet vha. en lille fiberboks, der skal sidde i væggen i dit hjem.
  • "Kan jeg få fibernet?" Om du kan få fibernet afhænger af, hvor du bor i Danmark. Fibernet kan nemlig ikke leveres alle geografiske steder i landet. Det er den helt store ulempe ved fibernettet, at alle ikke har fibernet tilgængeligt.