InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 25/11-2019

Gode råd når du skal købe bredbånd

Er du på udkig efter bredbånd? Det kan være en labyrint at navigere markedet med tilbud, priser, aggressive telefonsælgere og lignende. Derfor er det en god idé at søge rådgivning hos tredje parter, så som på internettet eller gennem en ven med ekspertise på området.

Alle udbyderne vil gerne overbevise dig om, at lige netop deres løsning er den bedste, billigste og mest skræddersyede til netop dine på hov af alle på markedet. Virkeligheden ser lidt anderledes ud.

Bliv bevidst om dine behov

Der er stor forskel på, hvad du skal gå efter, alt efter om du leder efter bredbånd til en stor børnefamilie, et par, blot til dig selv, eller til et kollektiv af unge mennesker, for at nævne nogle eksempler. Samtidig kan det have noget at skulle have sagt, om du bor i en lejlighed i byen, eller et stort hus med flere etager i provinsen.

Med andre ord er det altså vigtigt, at du bliver afklaret med, hvilket behov, det egentlig er, du skal have afdækket med hensyn til bredbånd. Det kan dreje sig om, hvor mange i bor i husstanden, og hvor mange af disse der bruger internettet. Er der en gamer i boligen, altså en, der spiller mange computer- og konsolspil, er det sandsynligvis nødvendigt med en relativt høj hastighed.

Med tre computerspillende teenagedrenge er det nok nødvendigt med den helt store pakke, mens to voksne karrieremennesker, der af og til ser Netflix, kan klare sig med en noget billigere løsning.

Det kan være svært at finde ud af det nøjagtige behov ud fra hovedregning.

Derfor er det smart, hvis du finder ud af, hvor meget bredbånd i samlet set brugte med jeres sidste udbyder, og evaluerer, om det var tilstrækkeligt. En anden mulighed er at spørge venner til råds, der har nogenlunde samme behov som jer selv. Et andet ægtepar med to børn, som er jævnaldrende med dine børn, vil sandsynligvis have mere eller mindre samme behov som i har selv.

Find den rigtige udbyder

Når du har låst dig fast på et behov, det kan være et minimums- og maksimums antal megabit, er det med at gå på udkig i blandt de forskellige udbydere. Bredbånd er et stort marked, og derfor er det svært at få et overblik. Derfor har mange hjemmesider såsom InternetTjek.dk og ecomia.dk samlet de forskellige tilbud i samme størrelsesorden, og sammenligner dem komparativt ud fra kvalitet, pris, rækkevidde og lignende.

Én ting, som det er vigtigt at være opmærksom på, er, hvordan de forskellige selskabers dækning er i det område, hvor du bor. I København er der ikke grund til at være nervøs, men bor du i en mindre, fjernere by, er det med at være forsigtig. Et godt, fint og dyrt abonnement med høj hastighed kan vise sig ikke at fungere ret godt i visse dele af landet. De forskellige selskaber lejer sig ind på hinandens netværk, og det hele skaber et kompliceret system af forskellige kvaliteter og hastigheder.

Dette skulle du dog også gerne kunne finde ud af, ved at kigge rundt online. Søg på selskabet, som du overvejer at købe fra, og på den by eller det område, du bor i, og se, hvad folk har skrevet. Alternativt kan du også spørge venner og bekendte fra din by, hvilke erfaringer de har med et givet selskab.

Få et godt tilbud

Når du har valgt selskab og fundet den mest favorable abonnement, er det bare med at få købt. Det kan dog godt betale sig at ringe ind til selskabet og presse dem lidt. En god idé er at spille en smule dum eller uinteresseret, så de føler sig nødsaget til at give dig et bedre tilbud.

Ligeledes kan det også være en god idé at udnytte, når du bliver ringet op af en telefonsælger fra et af de teleselskaber, du har overvejet at benytte dig af, og så lade sælgeren prutte prisen ned på det laveste niveau. På den måde kan du få det rigtige bredbånd til den bedst mulige pris.