Hackere kan nu ramme dit fly via Wi-Fi

Flyselskaberne er begyndt at storinvestere i Wi-Fi adgang til deres passagere, og det er passagererne helt vilde med. Dog er der én stor bagside af medaljen. Det er nemlig muligt for hackere at få adgang til kabinen også, og det skaber uro.

Der er nemlig frygt for at hackere vil kunne ramme flyenes it-systemer. US Government Accountability Office (GAO) advare nemlig om netop denne type fare for flysleskaberne og deres passagere.

"Moderne fly er i stigende grad tilsluttet internetet. Denne forbindelse kan potentielt give uautoriseret fjern-adgang til slysystemer," lyder det i deres rapport.

GAO advare mod deciderede ondsindet aktøre, i og med at Wi-Fi muligheden giver direkte adgang for verdenen udenfor flyet. Især for den stigende it-baserede flymodel, vil adgangen for udefrakommende have stor betydning.

Der er endnu ikke kommet nogen deciderede udtalelser fra flyselskaber om den opsigtvækkende mulighed for hackere, men det forventet om muligt at sikkerheden omkring flyene vil blive slærpet, eller der på anden vis vil komme yderligere kontrol af Wi-Fi adgangen ombord på flyene.