Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Har du brug for mobilt bredbånd?

Har du virkelig brug for mobilt bredbånd?

Der er tre måder, hvorpå du kan få adgang til internettet, når du er på farten: via mobilt bredbånd, Wi-Fi-hotspots - som du ofte kan finde gratis - eller via din mobiltelefon. Der er mange i dag, der har valgt at få mobilt bredbånd, da de herved har mulighed for at gå på internettet overalt. Men er det virkelig noget, som du har brug for? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Mobilt bredbånd - hvad er det, og har jeg brug for det?

Mobilt bredbånd bruger din netværksudbyders 3G- eller 4G-mobilsignal til, at du kan komme på internettet. Det kræver et sim-kort, der almindeligt tilsluttes direkte til en tablet, en computer eller lignende. Alternativt kan det også være et USB-stik eller lignende.

Her betaler du normalt et månedligt gebyr for en specifik mængde data.

Dette er i hvert fald som regel den billigste løsning. Hvis du overvejer mobilt bredbånd, skal du til at starte med finde ud af, om du reelt har brug for det. Hvis du ofte har brug for internet på farten - udover din mobiltelefon - eller hvis du ønsker internet du kan tage med dig rundt såsom i dit sommerhus, kan det være en fordel med mobilt bredbånd. Men hvilke andre muligheder har du, der ikke koster dig penge?

Gør brug af Wi-Fi-hotspots

Du finder Wi-Fi-hotspots, hvor du kan få adgang til internettet i de fleste byer, på caféer og restauranter, barer, indkøbscentre og endda nogle supermarkeder. Disse har en tendens til at være offentlige hotspots, som alle kan tilslutte sig (under visse betingelser) og er ofte gratis. Derfor har du stadig mulighed for at komme på internettet uden brug af mobilt bredbånd eller din egen mobile data.

Disse hotspots er muligvis gratis, men de har dog også deres ulemper:

• Du kan ikke finde dem overalt.
• De fleste kræver, at du tilmelder dig. Mens adgangen muligvis er gratis, skal du stadig tilmelde dig for at få adgang til de fleste hotspots.
• Der er begrænsninger. Ofte har hotspots begrænsninger for, hvor længe du kan bruge dem, og hvad du kan bruge dem til. Visse websteder kan for eksempel være blokerede.

Brug din egen mobildata

Udover at anvende mobilt bredbånd eller Wi-Fi-hotspots, kan du også gøre brug af din egen mobildata. Det er selvfølgelig nødvendigt, at du har data med i dit mobilabonnement, førend det er muligt for dig. Her gør du blot brug af data, der som regel er en begrænsning på - medmindre du har fri data. Dette er naturligvis også en mulighed i stedet for mobilt bredbånd, hvis du har brug for internet på farten, da fri data giver dig uendeligt med adgang til internettet.