InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 23/11-2015

Hiper - ny internetudbyder på det danske marked.

Et nyt dansk selskab kaldet Hiper, åbner deres døre, og vil fra start sætte gang i priskrigen på internetforbindelser til de danske hjem. 

De tre stiftere af Hiper er garvede branchefolk. Stig Myken, som var medstifter af det nu TDC-ejede Fullrate sammen med Nicolai Lamborg, og en gammel ven og kollega Simon Skals, åbner sammen Hiper. 

Hiper vil som overvejende del kun sælge bredbånd -og kun bredbånd- til danskerne på alle de net, som Hiper kan komme ind på. Det gælder både fibernet, kabel-TV-net og almindelig fastnet. Derudover bliver det til endnu bedre priser end konkurrenternes, lover Stig Myken. 

Stig Myken udtaler således til Berlingske, "Det vil nok blive opfattet som priskrig, for det bliver aggressivt, men det skal vi også være, fordi vi ikke har alt det andet, så som mobiltelefoni og TV. Da vi er en rendyrket bredbåndsbutik, skal produktet stå knivskarpt, og vi skal leve af at være ekstremt effektive, uanset hvilket net vi levere forbindelse gennem. Det skal ligeledes afspejle sig i vores priser, hvor vi skal levere en meget høj hastighed, til en attraktiv pris," forklare Stig Myken. 

Åbner først netsted 

Hiper åbnede sit netsted onsdag, den 18. november, da de gerne vil have så mange tilbagemeldinger fra interesserede kunder som muligt. Selve salget fra netstedet åbner om nogle uger. 

Derudover satser Hiper også på at ramme de mange under 40 år, da det er disse der er ved at flytte, og som anvender internettet til meget mere end dem over 40 år. Det er derfor også specielt denne målgruppe, som Hiper er interesserede i at få tilbagemeldinger fra. 

En større og større del af indtjeningen hod de stoe og traditionelle TV-udbydere kommer i dag fra bredbånd. Det skyldes at netop den ovenfor omtalte kundegruppe, skal bruge internetforbindelserne til meget, og også herfra henter TV i form af streaming via DR, TV 2 Play og Netflix. Hiper passer derfor godt ind i denne livsstil, som Stig Myken forklare til Berlingske, "at mobiltelefoni og TV derfor ikke er en del af forretningsplanen for Hiper, om end jeg ikke vil afvise, at vi også kan lave andre ting i fremtiden, men det skal læne sig op ad, hvad vi gør. Vi er dedikeret til at levere bredbånd uden unødvendigt tilbehør," fastslår han. 

10.000 kunder 

Hipers mål er først og fremmest at have 10.000 bredbåndskunder inden udgangen af 2017. Stig Myken forklare, at når Hiper når 10.000 kunder, er der vished for, at markedet har taget godt imod. 

Det gamle firma Fullrate blev stiftet i 2006, men opkøbt af TDC i 2009, da selskabet nappede dem lige i hælene, og er nu gjort til TDC's lavprisselskab. 

Hiper har derudover heller ikke sit eget net, men lejer sig ind hos andre tele- og internetudbydere, først og fremmest TDC. Af den grund vil Hiper som den første gå ind på det fibernet, som TDC købte af DONG i Nordsjælland, men også TDC's kabel-TV-net vil blive taget i brug. Stig Myken forklare yderligere, at Hiper forventer, at nogle af elselskaberne også vil åbne for deres fibernet, sådan som de har signaleret.

Derudover forventer Hiper, at kunder vil kunne skifte med den sædvanlige månedsopsigelse fra deres nuværende internetabonnemen, hvis altså kabler osv. tillader det. Skal TDC f.eks. som af myndigheder på grund af sin størrelse, er pålagt en graveforpligtelse, først ud med skovlen i jorden, vurderes Stig Myken, at der kan gå op til ti uger før det er muligt at skifte. 

Dertil kommer, at hvis man ønsker sin forbindelse gennem kabel-TV-stikket, er kunderne stadig forpligtet til, at have en TV-pakke for at de kan have deres internetforbindelse gennem samme stik. Dette krav bortfalder dog i april 2016, men det begrænser mængden af kunder fra dag ét, erkender Stig Myken, direktør for Hiper. 

Læs meget mere om Hiper på deres hjemmeside her