Hiper - game changer eller døgnflue?

Det er snart et år siden, at det danske bredbåndsselskab Hiper gik i luften i december 2015. Den oprindelige målsætning var at runde 10.000 bredbåndskunder inden udgangen af 2017, men denne målsætning blev allerede nået i august 2016.

Stifterne af Hiper er nogle af branchens tunge drenge og inkluderer blandt andre to af medstifterne af internetudbyderen Fullrate. Hiper har slået sig på at levere højhastighedsforbindelser til små priser, og virksomheden differentierer sig ved, at den ikke sælger andet end bredbåndsforbindelser i modsætning til mange andre internetudbydere, der både sælger tv-pakker og mobilabonnementer. Derudover kan Hiper levere nogle af Danmarks hurtigste bredbåndsforbindelser.

Hiper har dog ikke sine egne net, og virksomheden lejer sig derfor ind hos konkurrenten YouSee (det tidligere TDC).

Hiper tilbyder tre forskellige bredbåndsforbindelser. Den første udbydes gennem telefonstikket, og hastigheden varierer fra 10 til 100 Mbit, afhængigt af hvor meget dine kobberkabler kan trække. Den næste bredbåndsforbindelse har en hastighed på 100/25 Mbit men kan kun leveres til husstande der har et YouSee kabel-tv-stik. Den sidste og mest interessante bredbåndsforbindelse udbydes via YouSees fibernet, og den har en hastighed på 1000/1000 Mbit. Sidstnævnte bredbåndsforbindelse er Danmarks hurtigste, men den kan dog kun leveres til omkring 100.000 danske husstande i og omkring København.

Hiper har fået meget blandede tilbagemeldinger fra sin kundebase, og synes at være delt i to. Der er en stor del af virksomhedens kunder, der er uforbeholdent begejstrede for Hiper, men der er også er en stor del af kunderne, som har nogle væsentlige kritikpunkter. De mest iøjnefaldende kritikpunkter er, at internetforbindelsen er ustabil og at hastigheden ofte er lavere end den hastighed Hiper lover at kunne levere.

Noget tyder derfor på, at Hiper endnu ikke kan levere det højhastighedsinternet til store dele af den danske befolkning, som virksomheden ellers lover.

Beskeden fra YouSee lyder, at deres kunder har førsteret til datastrøm på YouSees kabel-tv-net. Det betyder, at Hiper kunder der har en bredbåndsforbindelse, som leveres via YouSees kabel-tv-stik kan risikere, at de ikke kan anvende deres bredbåndsforbindelses fulde hastighed. Om denne udmelding blot er et reklamestunt fra YouSee, i et forsøg på at forhindre en kundevandring er ikke til at vide, men det kan måske være en del af forklaringen på, hvorfor nogle af Hipers kunder oplever ustabile forbindelser og lavere hastigheder end forventet.

Den seriøse knowhow der ligger bag Hiper har utvivlsomt været med til at sikre virksomhedens foreløbige succes, og der er intet der peger i retning af, at forbrugernes ønske om højhastighedsinternet til lave priser bliver mindre. Selvom Hiper har modtaget en del kritik fra sine kunder, må det antal af bredbåndskunder Hiper har kapret på rekordtid bære vidne om, at Hiper tilbyder et solidt og yderst konkurrencedygtigt produkt.

Hiper er bredbåndsforbindelsen for dem, som ikke ønsker at binde sig til en tv-pakke, og for dem som selv vil vælge, hvilke streamingtjenester de abonnerer på.