Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvorfor er hurtigt internet så vigtigt?

Der er mange grunde til, at danskerne synes, at internethastigheden er vigtig. Et grundlæggende element er, at de fleste bruger rigtig meget tid på at være online. Netop fordi vi bruger så meget tid på det, synes vi at det er vigtigt, at vi ikke sidder og venter på, at en hjemmeside indlæses så vi kan bruge den.

Undersøgelser viser, at danskernes primære grund til at hurtigt internet er vigtigt, er streaming. Vi bruger enormt meget tid på at streame film og serier online, og vi vil have gode oplevelser med det, og det får man bare ikke, hvis filmen bliver ved med at hakke. En undersøgelse foretaget af Stofa omhandlende årsager til hvorfor hurtigt internet er vigtigt viser, at 36% er grundet streaming.

Det er dermed den største årsag i undersøgelsen. Den næststørste årsag er utålmodighed med 13%. Vi føler simpelthen, at vi spilder vores tid, hvis nettet er langsomt. Udover de to største årsager, har danskerne stemt på surfing på nettet, herunder læsning af nyheder, se billeder osv.

At mange bruger internettet på samme tid er også en årsag til, at danskerne synes at hurtigt internet er vigtigt. Online gaming, afspilning af musik, tjekke mails, og download er også årsager på listen.

Hvad man som internetbruger konkret har brug for, afhænger selvfølgelig af forbruget og dermed det behov man har. Bruger du kun internettet til at tjekke mails og nyheder et par gange om ugen, har du sikkert ikke brug for så høj en hastighed. Gamer du derimod dagligt eller streamer forskellige film og serier, vil det være en fordel med et lynhurtigt internet, hvis du altså er en smule utålmodig, ligesom de fleste andre danskere er når det kommer til internet.

Internethastighed kan ligefrem være en årsag til, at nogen ikke bosætter sig bestemte steder. Der findes nemlig flere eksempler på, at huskøbere ikke køber hus på landet, hvor internethastigheden er ringe, netop fordi den er det. Det gælder specielt unge mennesker, som ganske enkelt ikke vil gå på kompromis med internethastigheden når de forlader storbyerne.

Men regeringen har på grund af denne tendens afsæt et stort millionbeløb til at øge internethastigheden flere steder på landet.

Nordjysk landsby har hurtigt internet

En nordjysk by ved navn Tranum er et eksempel på hvor positiv en indvirkning hurtigt internet kan have på borgerne. Borgerne i byen tog selv initiativ til at skaffe hurtigere internet, og har i dag fibernet, som har markedets hurtigste og mest stabile. Tranum var med dette initiativ den første gigabyte-landsby i hele Europa.

Det har først og fremmest betydet mulighed for vækst i byen, men det har samtidig ændret ved borgernes arbejds- og levevilkår. Det kan blandt andet ses ved, at mange af indbyggerne bliver boende og stifter familie fremfor at flytte til større byer. Det lader altså til, at hurtigt internet skaber forudsætninger for vækst og udvikling.