Husk WiFi på ferien - og derhjemme

Når du er på ferie kan du spare mange penge, hvis blot du husker at logge på WiFi hvor du kan komme til det. Det er nemlig ikke billigt at bruge sin mobiltelefon i udlandet, når du er på ferie.

Sommerferien starter snart, og derfor er der mange danskere der drager til sydens kyster, og derfor er det rart stadig at kunne tilkoble sig internettet. Ligegyldigt hvor du befinder dig i EU vil priserne for mobiltelefoni være nogenlunde det samme. Hvert år 1. juli sænker EU-kommissionen priserne på udenlandstelefoni, men ikke i år. Derfor vil priserne i år være det samme som sidste år. Datapriserne vil derfor stadig være på 1,86 kr. pr. megabyte. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, og netop derfor er det vigtigt du husker at logge på WiFi på din ferie, hvis ikke du vil hjem med en dyr mobilregning.

Der er flere steder du kan logge på WiFi. WiFi findes næsten altid på det hotel, eller det sted du overnatter. Derudover er det også ofte muligt at tilslutte sig WiFi i restaurenter eller caféer.

Husk også at logge på WiFi der hjemme

Udover at logge på WiFi på ferie, er det også en rigtig god idé at tilslutte sig WiFi derhjemme I Danmark. Du kan nemlig spare meget på dit mobilabonnement, hvis blot du husker at logge på dit WiFi derhjemme.

Sådan får du trådløst internet

Måden hvorpå du får trådløst internet er via din internetforbindelse, som i dag altid kommer sammen med en router. Her er det nemlig routeren der er midtpunktet. Det er sjældent at udbydere ikke tilbyder en fri router med i dit køb.

For at få trådløst internet, altså WiFi, skal du tilslutte din router til internetstikket i din bolig. Det vil typisk være telefonstikket. Routeren sender derefter trådløse signaler ud, som er kendetegnet som WiFi. Med adgangskoden til din WiFi, eller trådløse router kan du nu tilslutte dig internettet med hvilken som helst enhed.

Hvis du husker altid at tilkoble dig WiFi også når du er i Danmark, kan du rent faktisk spare på din mobilregning. For når du er tilsluttet WiFi, ligegyldigt hvor du befinder dig, bliver disse data ikke regnet over din datamængde, i dit mobilabonnement.

Netop derfor er det en god ide om du er i udlandet, eller om du er her hjemme i Danmark, at tilkoble dig den trådløse internetforbindelse, også kaldet WiFi.