Hvad er 5G, og hvorfor er 5G så godt?

Regeringen og Energistyrelsen har netop lanceret deres nye 5G handleplan for Danmark. Derudover har der længe været tale om 5G, som inden for teknologien er det nye sort.

Men hvad er det særlige ved 5G teknologien, hvordan adskiller den sig fra 4G-teknologien, og hvad bør du vide om 5G? Det vil vi gøre dig meget klogere på her i denne artikel og give en brugbar og overskuelig viden om 5G.

Hvorfor er 5G så godt?

Inden for den teknologiske og digitale verden sker der hele tiden en stor udvikling, og derfor var det også en stor nyhed tilbage dengang, hvor man gik fra 3G netværk til 4G netværk i Danmark. Da vi i Danmark fik 4G netværket betød det, at man på telefonen fik lige så godt netværk som påbredbåndsforbindelseog meget andet.

Men hvilken forskel kommer 5G teknologien til at betyde?

Én af den største forbedringer som 5G teknologien skal bidrage til er, at det bliver bedre og nemmere at sende og modtage data, når man er mange mennesker på ét samlet sted. Derudover bliver hastigheden også hurtigere og der skal være minimale forsinkelser, ligesom netværket også skulle blive mere robust.

Men 5G teknologien har potentiale for en masse udvikling i samfundet. F.eks. kan 5G teknologien efter sigende gøre en forskel i den offentlige sektor, hvor 5G f.eks. kan give bedre services til de danske borgere (f.eks. signaloptimeringen i trafikken), ligesom 5G kan give nye muligheder for den offentlige sektors digitalisering og dertilhørende digitale tjenester.

Derudover spår man også, at5Gteknologien kommer til at få en altafgørende betydning for udviklingen af selvkørende biler

Hvornår kommer 5G til Danmark?

Ifølge Energistyrelsens nye handleplan for 5G i Danmark i februar 2019 påpeger de, at senest i udgangen af 2020 skal 5G være udrullet og klar i de største byer i Danmark. Senere vil det komme til mindre byer i Danmark, når efterspørgsel er til, at 5G teknologien også udrulles i områder med færre indbyggere og over større arealer.

Men allerede nu kan teleselskaberne og deres dertilhørende udstyrsleverandører faktisk lave forsøg med 5G teknologien. På den måde kan de prøve de forskellige muligheder ved 5G teknologien, inden det for alvor rulles ud for de danske borgere.

Derudover sættes der forskellige forsøgsprojekter i gang med 5G i gang mellem TDC og DR, som skal teste teknologien inden for tv-branchen og tv- produktion.

Med den nye handleplan for 5G- teknologien i Danmark sættes der derfor fra politisk hold ind på at få 5G til Danmark hurtigst muligt, at få udnyttet deres mange muligheder og lagt konkrete planer for, hvordan det skal ske, og hvordan politikerne kan skabe de bedste muligheder for, at Danmark kan stå forrest i den digitale udvikling og udrulning af 5G i praksis.