Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvad er VPN

VPN er en forkortelse af Virtual Private Network. Som navnet indikerer, sikrer VPN en anonym internetforbindelse. Dette sker via en avanceret krypteringsteknologi, som kort sagt er for enkel til at bruge, men samtidig umulig at bryde.

VPN fungerer gennem applikationer, som ikke forudsætter nogen bestemt viden eller kundskaber at bruge.

VPN er en server, som du tilkobler din computer til, såfremt du ønsker at være anonym på nettet. Din datatrafik vil her være umulig at afkode for uvedkommende. Der vil ikke være adgang til at få indsigt i, hvad du foretager dig på nettet og samtidig kan det ikke spores tilbage til din computer.

Bruger du ikke VPN når du er online, er din trafik, data og informationer om dig meget nemme at gennemskue. Man kan sige, at hvis du ikke bruger VPN og endnu ikke er blevet hacket, er det udelukkende fordi ingen gider hacke dig. Der er desuden en risiko for, at du er blevet hacket men at du ikke har opdaget det endnu, da det kan tage flere måneder før noget viser sig på computeren.

Det er ikke kun din færden på nettet, som nemt kan opspores uden brug af VPN. Dine passwords og dermed personlige oplysninger, vil også være let tilgængelige. Bruger du VPN, kan du også undgå forskellige reguleringer såsom censur fra forskellige lande. Eksempler på muligheder med VPN er mere indhold på Netflix, downloade torrents anonymt eller ganske simpelt bare at være anonym på nettet.

For at bruge VPN, skal du først og fremmest finde en VPN-udbyder. Ikke alle tilbyder det samme, eller er lige gode, så brug gerne lidt energi på at undersøge hvilken en, du ønsker og hvilke muligheder du har. Overordnet set, skal du se efter udbyderens evne til at beskytte dine data via kryptering.

Der skal også tages højde for din anonymitet, og her er det vigtigste at dine data ikke bliver gemt. VPN skal kunne benyttes på alle dine enheder, den skal være nem at bruge og have servere de steder, du har behov for det og samtidig skal den fungere så hurtigt, at du vil bemærke hvis hastigheden falder.

For at benytte VPN, skal du som nævnt først og fremmest finde en passende udbyder. Så skal du tegne et VPN-abonnement. Når du har gjort det, vil du kort tid efter modtage en mail med oplysninger og instrukser om, hvordan du installerer den pågældende VPN-app på din enhed.

Enheden kan enten være telefon, computer eller tablet. Herefter skal du kun aktivere din VPN-forbindelse, hvilket gøres ved at forbinde VPN-forbindelsen med din enhed. Det sker via et enkelt klik og er meget ligetil.

Hvis du er i tvivl om hvilken udbyder du skal vælge, kan du søge efter anmeldelser på nettet. Her findes der en masse anmeldelser om de forskellige udbydere, og du kan samtidig få en mere uddybet liste over hvad du skal kigge efter og hvorfor, når du vælger udbyder.