Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger tv-pakke

Hvis du er på udkig efter en tv-pakke, er det en række ting, du bør være opmærksom på. Undgå fælder og find den rette pakke til dit behov.

Der er rigtig mange penge at spare, hvis du vælger dit tv-abonnement med omhu. Nogle af de største udbydere, tilbyder som regel billigere priser.

Du skal i første omgang gøre dig bevidst om, hvad du har behov for. Skal du have mange kanaler, skal du have mulighed for at vælge hvilke kanaler, du vil have eller er det vigtigere at du får dit abonnement så billigt som muligt. Det er værd at undersøge de forskellige udbydere, for der kan være stor forskel på, hvor meget tv du får for pengene.

Der er endvidere forskel på de pakker, du kan få tilbudt af forskellige udbydere. For eksempel giver Stofas største tv-pakke dig 76 kanaler at vælge imellem, hvorimod Boxers største pakke indeholder 32 kanaler. Boxers største tv-pakke er ikke meget billigere end Stofas største, så du får en del mere for pengene hos Stofa.

Herudover er der forskellige vilkår hos de forskellige udbydere, undersøg for eksempel om det er et krav, at du køber bredbånd hos samme udbyder, om prisen er inklusiv bredbånd og om de kanaler du ønsker, er tilgængelige i det område, du bor i.

Hvilke tv kanaler ser du?

Det er en god ide at gøre dig klart, hvilke kanaler du rent faktisk bruger, og forsøge at begrænse dig i valg af kanaler, hvis det er muligt. Dette er fordi de store tv-pakker stiger i prisen for tiden, fordi færre vælger at købe de store pakker. Analysevirksomheden Opeepl har foretaget en undersøgelse af danskernes tv-vaner, som viser at 77 procent af danskerne betaler for tv-kanaler, som de ikke ser.

Tv-udbyderne har mange forskellige services, og det er langt fra alle, som tilbyder alle services. For eksempel er det ikke alle, som tilbyder gammeldags flow-tv via computeren, og hvis dette er et ønske du har, er det godt at undersøge inden du vælger udbyder.

Herudover skal du være opmærksom på, om der er nogle regler gældende i det område du bor i. Særligt hvis du bor i lejlighed, kan der være regler omkring hvilken udbyder, du skal vælge da der i mange tilfælde er besluttet på forhånd, hvad du må bruge fordi boligselskabet kan have en aftale med en bestemt udbyder.

Inden valg af tv-udbyder skal du have fokus på følgende:

Forbrugerrådet Tænk har opsat seks ting, som du bør være særligt opmærksom på, når du skal vælge din tv-udbyder.

  • Det første er prisændringer. Mange tv-udbydere har et særligt tilbud, og i nogle tilfælde gælder det kun de første par måneder, hvorefter prisen stiger markant.
  • Nummer to er bindingsperioden. Når du vælger et abonnement, binder du dig oftest for en periode. I de fleste tilfælde er dette seks måneder.
  • Ekstra udgifter. Dette kan for eksempel være månedlig leje af en tv-boks eller andre skjulte gebyrer.
  • Har du flere fjernsyn, bør du undersøge om pakken er beregnet til dette.
  • Samlede pakker. Det vil sige, hvis du køber tv-pakke, bredbånd og mobiltelefoni hos samme udbyder, bør du undersøge om du er tvunget til at betale og forsætte abonnement med det hele, hvis du bliver utilfreds med en af tingene.