Hvad skal jeg være opmærksom på, når det kommer til internetpriser

Når du skal vælge bredbånd til hjemmet, er der en masse faktorer der spiller ind. Det kan være svært at overskue markedets priser, fordi de hele tiden skifter og indholdet varierer meget.

Først og fremmest bør du klargøre hvad dine behov er. Hvad bruger du internettet til, hvor ofte bruger du det, og hvor mange bruger det samtidigt. Der er stor forskel på, hvordan man bruger internettet; nogle bruger det udelukkende til at tjekke mails og læse nyheder etc., andre bruger det flere gange dagligt til at se film, bruge sociale medier, læse dagens nyheder, søge efter informationer, spille online spil osv. osv.

Herudover det det nødvendigt at vurdere hvor hurtigt du vil have, at internettet er. Det spiller igen sammen med hvad internettet bruges til. Hvis du skal bruge det til at streame online, er det en god idé at have minimum 30 GB. Hvis der er flere, der bruger internettet samtidigt, skal du op på mindst 50GB. Vil du se film i HD eller bedre kvalitet, skal du endnu højere op. Ydermere er det en god idé, at sikre sig at din internetudbyder bruger et stabilt netværk. Der kan være forskel på, hvor god dækning der er afhængigt af, hvor i landet du befinder sig. Bor du i byområder, vil der ofte være god dækning, men her kan betonmure, antal online brugere samtidigt og andre fysiske forhold påvirke hastigheden. På de fleste internetudbyderes hjemmesider, kan du finde et dækningskort, som viser hvor god dækning der kan forventes overalt i landet, og det kan være en fordel at tjekke inden du vælger udbyder, da det kan have stor indflydelse på hastigheden.

Der findes en række websites som f.eks https://internettjek.dk/bredband/, hvor markedet kan sammenlignes kvit og frit. Her skal du blot indtaste hvad du ønsker at sammenligne, og herefter vil du få vist resultaterne, som er de forskellige udbud stillet op mod hinanden.

I øvrigt bør du altid overveje, hvilken type internet, du skal bruge, da der findes flere forskellige muligheder. Her skal du overveje hvor du oftest er, når du bruger internettet; bruger du det udelukkende hjemme, eller skal du have mulighed for at tage internettet med dig i sommerhus eller i toget på vej til arbejde etc. Den forbindelse de fleste danskere bruger, er en fastnet forbindelse med en WiFi-router. Denne løsning giver internet til hele husstanden og er trådløs. På den måde slipper du for at rode med kabler og andet, og i kan være flere på nettet samtidigt. Hvis du skal bruge internettet, når du ikke er hjemme, og det kun eller primært er dig, der bruger det, kan mobilt bredbånd være en fordel. Her får du blot et simkort, som skal kommes i den enhed, du ønsker internet på. Den kan du enten komme i et USB-modem eller direkte i enheden, eksempelvis en tablet. Herudover findes der fibernet, som klart er den hurtigste og mest stabile løsning, da det kører over en anden type kabler, end kobberkabler. Fiberkablerne er tyndere, og signalet transporteres ved hjælp af lys. Dog er det endnu ikke alle danske husstande, der har mulighed for at få fibernet. Hos de udbydere, som tilbyder fibernet, kan der let laves en søgning på, hvorvidt du kan modtage fibernet der hvor du bor.