InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 11/02-2018

Hvilken bredbåndhastighed skal jeg vælge?

Skal du vælge den ene hastighed eller skal du vælge den anden hastighed? Det kan ofte være et svært spørgsmål, hvis du er usikker på, hvor meget du skal bruge dit internet og hvad du skal bruge det til. Vi hjælper dig med at komme nærmere et svar!

Hvad skal du bruge internettet til?

Hvis du skal vælge den mest perfekte bredbåndshastighed til dig selv, så skal du finde ud af, hvad du skal bruge internettet til. Skal du blot bruge det til at surfe lidt rundt, tjekke Facebook og læse dine mails? Eller skal du bruge internettet til at streame film og serier? Der kan nemlig være stor forskel, om du skal bruge den ene eller den anden hastighed især afhængig af dit forbrug. Hvis du blot skal tjekke de sociale medier, læse e-mails og lignende, så behøver du ikke den hurtigste hastighed. Hvis du derimod gerne vil se en masse film eller eventuelt spille via internettet, så skal du ofte op og have en højere hastighed. Dog kommer det også an på, om i er flere i husstanden, der bruger internettet eller om det bare er dig selv.

Vælg en hastighed under 10 MBIT

Hvis du ikke bruger internettet særlig meget, så skal du vælge en hastighed, der hedder under 10 Mbit. Dette kan du ofte finde meget billigt. Men hvad betyder det, at ”ikke bruge internettet særlig meget”? Det betyder som regel, at du kun bruger det til e-mails, nyheder, sociale medier samt surfe lidt rundt og læse på internettet. Hvis du kun bruger internettet til dette, kan du sagtens klare dig med en mindre hastighed.

Vælg fra 10 til og med 50 Mbit

Hvis du bruger internettet til mere end ovenstående, så skal du ofte op og have en endnu højere hastighed. Her bliver prisen selvfølgelig også dyrere, men hvis du har brug for en højere hastighed, er det helt klart pengene værd. Men hvorfor skal du så eventuelt bruge mere hastighed? Det kan for eksempel være, at du hører musik, ser film på YouTube, downloader en smule her og der udover alle de ovenstående ting. Hvis du bruger internettet til dette, kan det helt klart anbefales, at få en højere hastighed derhjemme. Hvor meget højere den skal være, kommer igen an på, hvor meget du downloader, hvor meget mere du bruger internettet med mere.

Vælg mere end 50 Mbit

Hvis du er storforbruger af internettet, så skal du vælge mere end 50 Mbit. Dette er en meget hurtig hastighed og ikke noget som mange mennesker har brug for. Hvis du skal have så hurtig en hastighed, så skal du for eksempel bruge internettet til at se TV, downloade meget og hele tiden af store filer, spille på internettet med mere. Det kræver, at du virkeligt bruger internettet til rigtig meget, der kræver noget ekstra fra internettets side af. Hvis der også er andre i huset, der bruger internettet til det samme som dig, så kan det helt klart godt være det værd. Det er selvfølgelig dyrest at have den dyreste hastighed, men det vil klart gøre dit liv nemmere, hvis du bruger internettet på denne måde.