Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvilken bredbåndstype skal du vælge?

I 2016 er der registreret internet forbindelse i 94% af alle danske hjem. Vi bruger internettet til alle mulige opgaver, og det er i dag næsten et krav at have internet for at kunne følge med. Banken kan ordnes over nettet, vi søger jobs over nettet, vi får alle vigtige dokumenter sendt over e-boks og vi handler på nettet.

Vi er alle afhængige af internettet, og derfor er det vigtigt, at det altid virker, og at det er hurtigt. Der er flere forskellige slags teknologier, man kan bruge til at få internet, og det kan være svært at finde ud af, hvorfor du skal vælge én teknologi fremfor en anden.

Fiber, fastnet og mobilt bredbånd, er de mest kendte og brugte typer af bredbånd. Du skal vælge type ud fra dit behov, men også ud fra din geografiske placering.

Fiber

Fibernet er den teknologi, der giver den hurtigste forbindelse. Din geografiske placering afgør om det er muligt for dig at få fibernet, for det bliver ikke udbudt alle steder i Danmark, og der er tit høje omkostninger ved etablering af fibernet, fordi det som regel kræver gravearbejde. Du uploader og downloader lige hurtigt med fibernet, hvilket vil sige, at du kan lægge noget op lige så hurtigt, som du kan hente noget ned.

Det er især godt, hvis du ser film i høj kvalitet via nettet. Fibernettet påvirkes ikke af, hvor mange der er online samtidig, hvilket gør, at fibernet udbydere kan love en fast, stabil og hurtig forbindelse. Der findes i øjeblikket ingen teknologier, der er mere moderne eller hurtigere end fibernet. Som det ser ud lige nu, overstiger fibernet de flestes behov, og er derfor mest relevant for seriøse entusiaster.

Fastnet

Internet via fastnet er meget almindeligt i Danmark, og det er bl.a. fordi, forbindelsen kommer fra telefonlinjen, og derfor er tilgængelig for stort set alle. Det er nemt at bestille, og da konkurrencen er høj, kan det fås til rimelige priser.

Med fastnet har du en forholdsvis stabil forbindelse, der er hurtig nok til almindeligt husligt behov. Månedsprisen er fast, og du betaler derfor et fast beløb, uanset hvor meget du bruger. Så til de fleste almindelige familier er bredbånd via fastnet en rigtig god løsning.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd kan, som navnet antyder, tages med overalt. Dvs. du har adgang til internet i bussen, i sommerhuset osv..

Et abonnement til mobilt bredbånd kommer med en afgrænset mængde data i måneden, og bruger du mere end den mængde vil hastigheden falde, og prisen vil muligvis stige. Forbindelsen får du igennem et USB-stik der sættes i computeren, hvilket betyder, at denne form for internet forbindelse er tilgængelig for alle.