Hvilken internetforbindelse bør du have i dit sommerhus, hvis det udlejes?

En god internetforbindelse er essentiel i ethvert hjem og sommerhus.

Dog er det ikke altid lige til at overskue, hvilken internetforbindelse, man skal investere i. Særligt ikke, hvis du har et sommerhus som udlejes.

For med et sommerhus der udlejes, kan det reelle forbrug svinge meget, og hvilken internetløsning er så den bedste for dig?

Det vil vi gøre dig meget klogere på i denne artikel, så du kan finde den bedste internetforbindelse til dit sommerhus, der skal udlejes.

Er mobilt bredbånd løsningen til det udlejede sommerhus?

Der er flere fordele ved at vælge et mobilt bredbånd som internetforbindelse, hvis dit sommerhus skal udlejes. Dine gæster kan tage det mobile bredbånd med rundt, hvorfor de kan være på nettet overalt, hvorfor fleksibiliteten klart vinder frem, når man taler om mobilt bredbånd. I perioder hvor sommerhuset ikke lejes ud, kan du derfor også selv tage det mobile bredbånd både med hjem og på farten, så intet går til spilde af det, du betaler for.

Imidlertid er ulempen ved det mobile bredbånd, at datapakkerne ofte er begrænsede, og det kan være svært at forudse, hvor meget data der skal bruges i sommerhuset, idet dine udlejere formentlig er forskellige. Det betyder i praktisk, at med et mobilt bredbånd kan du komme ud for, at du måske har en lejer som stort set opbruger al dataen (f.eks. hvis de streamer amok i en hel weekend).

De andre lejere af sommerhuset vil derfor næsten ikke have noget data at bruge af, hvilket naturligvis vil gå ud over deres oplevelse af at have lejet dit sommerhus.

I så fald kan du investere i en stor datapakke, hvis du vil sikre dig, at dataen ikke løber løbsk.

I dag findes der mange forskellige datapakker, og 500 GB data er mere end rigeligt. Prisen er dog også derefter. En pakke med mobilt bredbånd på 1000 GB data koster hos YouSee 449 kr. om måneden.

Til sammenligning koster et mobilt bredbånd på 250 GB 299 kr. pr. måned hos YouSee.

Sidste nye abonnementsmulighed er en mobil løsning fra 3, hvor der tilbydes en løsning med fri data og til en pris på kun 230 kr. pr. måned

Hvis du ved at dine gæster ikke streamer meget, kan du dog nøjes med meget mindre, og mobilt bredbånd kan være en billig løsning for dig som ejer af sommerhuset.

Hvis ikke du skal vælge mobilt bredbånd, hvad skal du så vælge?

En anden løsning mht. en internetforbindelse i det udlejede sommerhus er et kablet internet.

En klar fordel ved at vælge internetforbindelse via bredbånd (kablet) er, at det kan dække langt de fleste ønsker hos dine lejere, fordi de både kan gå på nettet og se fjernsyn.

Med et kablet bredbånd vil du i sommerhuset have brug for ca. 10-20 Mbit, som ikke koster alverden.

Er du stadig i tvivl, bør du tjekke de forskellige priser ud på de forskellige internetløsninger - du kan finde priserne her på siden hos Internettjek.dk .