InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 12/01-2020
Hvilken internethastighed skal jeg vælge til mit fibernet?

Hvilken internethastighed skal jeg vælge til mit fibernet?

Fibernet og internethastigheder

Inden du vælger at få fibernet – eller bredbånd for den sags skyld – er det en fordel, hvis du overvejer, hvor hurtigt internettet skal være. Det skal være en hastighed, der er hurtig nok til at dække dig og din families forbrug og behov. Dog er der ingen grund til at betale for alt for hurtigt internet, da dette typisk er dyrere hver måned.

Så hvilken internethastighed skal jeg vælge til mit fibernet?

Valg af internethastighed til dit fibernet kommer an på, hvad og hvor meget du bruger internettet derhjemme. Bruger du det blot til at tjekke e-mails, være på de sociale medier og læse nyheder, behøver du slet ikke en lige så hurtig hastighed, som hvis du streamer, spiller og downloader en hel del. Desuden bør du også have in mente, hvor mange i husstanden der bruger internettet, da dette også kan have en indflydelse på valg af hastighed.

For de fleste familier er det slet ikke nødvendigt med den hurtigste hastighed på markedet. Det er nemlig de færreste, der bruger internettet på sådan en måde, at det rent faktisk kræver en meget hurtig hastighed for, at det fungerer på den mest optimale måde. Hvis du streamer og bruger internettet forholdsvist meget (hvilket resten af familien også gør), er det typisk nok med omkring 50 Mbit. Dog vil det være en smule svært for hele familien (hvis I er fire personer eller lignende) at se Netflix eller anden form for streaming i meget høj kvalitet på samme tid. Her skal I være sikre på, at hastigheden konstant ligger på 50 Mbit.

Skal jeg vælge højere end 50 Mbit?

Om du skal vælge højere end 50 Mbit eller ej, når du skal have fibernet, er selvfølgelig noget, som du skal tænke over. Du kan forresten også sagtens vælge lavere end 50 Mbit, hvis du ønsker det.

Hvis du har en internetforbindelse på 100 Mbit, vil du have mulighed for at lave stort set alt på internettet uden problemer – og det vil resten af din familie også. Dette gælder lige meget, om I er to personer eller fire personer eller flere i husstanden, der ønsker at se Netflix eller anden form for streaming på samme tid.

At have en forbindelse på 100 Mbit derhjemme betyder, at internettet forbliver hurtigt og stabilt, samt at du ikke vil opleve afbrydelser eller anden form for ustabilitet, når du surfer rundt på nettet.