InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 17/03-2018

Hvordan foretager jeg en hastighedstest på mit internet?

Vil du vide, hvor hurtigt eller langsomt dit internet er? Så skal du sørge for at foretage en hastighedstest på dit internet. Det kan du gøre helt selv nemt og hurtigt. Vi hjælper dig gennem processen i denne artikel!

Det er nemt og hurtigt at foretage en hastighedstest

Hvis du gerne vil tjekke hastigheden på dit internet, så kan det klares både nemt og hurtigt. Der er mange, der foretager en hastighedstest, fordi de gerne vil finde ud af, om deres internet også lever op til det, som de betaler for. Dette kan tjekkes ved blandt andet at lave en hastighedstest. Du behøver ikke hjælp udefra, hvis du gerne vil foretage en test. Det kan du nemlig sagtens selv klare, hvad enten du ved alt eller ikke så meget om computere. Der er flere forskellige metoder til, hvordan du kan foretage en hastighedstest. Den nemmeste måde til at foretage en hastighedstest er helt klart ved at downloade Ooklas-programmet. Dette program er nemlig hurtigt og nemt at bruge, da du kan finde ud af dit internets hastighed på nul komma fem. Du behøver ikke andet end en browser samt et JavaScript plugin. Du har højst sandsynligt allerede dette på din computer, men hvis du ikke har, så skal det lige installeres, førend du kan gøre brug af Ookla-programmet.

Hastighedstesten trin for trin

Når du har downloadet Ookla-programmet og sørget for det rette plugin, så skal du til at komme i gang med testen. Vi har lavet en kort trin-for-trin guide nedenfor, som du kan følge, når du skal lave din første hastighedstest på dit internet.

  • Åbn programmet Ookla
  • Tryk på ”GO”
  • Testen starter
  • Resultatet vil poppe op på skærmen efter endt test (tager som oftest ikke så lang tid)

Du skal ikke gøre andet end dette, så det er bare med at trykke på en enkelt knap og så vente på svar. Du kan derfor sagtens selv prøve det af, da det ikke kræver en stor viden om hverken testen, programmet eller selve computeren. Hvis du ikke er interesseret i at bruge det nævnte program, så kan du downloade en masse andre programmer, der kan hjælpe dig med at teste din internethastighed.

Hold øje med dette

Du skal holde øje med flere ting, når du foretager en test af din internethastighed. Nogle faktorer skal nemlig være i orden, førend du kan foretage den mest akkurate hastighedstest. For eksempel skal du foretage målingen på din internetboks. Herefter skal du også slå alle trådløse netværk fra, da disse kan påvirke hastigheden. Du skal også huske at lukke alle igangværende programmer på computeren samt andre steder, så det heller ikke forstyrrer hastigheden. Disse faktorer kan nemlig påvirke hastigheden, så det ikke bliver en optimal måling.