Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Internet i yderområderne - nyt vigtigt valgemne

Et nyt vigtigt emne er blevet tilføjet i valgkampen 2015, nemlig internet til yderområderne. Det ser nemlig ud til, at Danmark endelig er ude af krisen og dette skal hele Danmark nyde godt af. Dette er holdningen fra hele det politiske spektrum på Christiansborg.

For endelig er der penge og derved mulighed for, at yderområderne i Danmark ikke længere skal sidde og vente på deres dårlige internetforbindelse. Dog er der rigtig mange af de såkaldte yderområder stadig i tvilv om løfterne bliver holdt, også efter valget.

"Centraliseringen har gjort rigtig ondt på de yderste dele af Danmark," siger Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (s), til Jyllands-Posten. "Jeg håber, det kan lykkes at holde det på dagsordenen denne her gang.

Ligeledes frygter Finn SlumStrum, der er talsmand for netværket Oprør fra Udkanten, som Lollands borgmester, at yderområderne bliver helt glemt igen efter valget.

Kun Bornholm bliver hjulpet i dag

Internetforbindelserne til yderområderne har dog været oppe og vende kort før valget, og her blev beslutningen, at yderområderne ikke kunne få hjælp af staten til at fremskynde processen af hurtigere mobil- og internet forbindelser, bortset fra Bornholm. Bornholm var nemlig den eneste af yderområderne i Danmark, der fik tilskud af staten. Hele 60 milioner kroner, over to år, er blevet sat af til at forbedre bornholmernes mobil- og internet dækning.

Den nuværende regering med Helle Thorning i spidsen, har dog i dag som mål, at alle i 2020 skal kunne købe en internetforbindelse med en hastighed på mindst 100 Mbit i download, og minimum 30 Mbit i upload.

Det største problem for folkene og ikke mindst arbejdspladserne i yderområderne er ventetiden, og derved den lave produktivitet. For ifølge en nyligt offentliggjort rapport fra de økonomiske vimænd viser der sig en tendens til, at befolkningen i yderområderne har lavere indkomst end indbyggere i de store byer. Selvfølgelig hænger dette ikke direkte sammen med internetforbindelsen, men som selvstændig, eller landmand i yderområderne, bliver produktiviteten lavere, og derved kan omsætningen falde.

Det skyldes at hastigheden er så lav, at landmanden eller den arbejdende, sidder og bruger meget længere tid end normalt foran skærmen på ventetid, eller måske ikke kan modtage hurtige forbindelser til fx Skype aftaler, det gør deres effektivitet eller produktivitet lavere end den burde være. De kan altså ikke nå at følge med teknologien.

Bord du i et yderområde og gerne vil tjekke hvor hurtig internet du kan få på din adresse i dag? Så klik ind på vores hastighedstest, og tjek din nuværende hastighed, om ikke andet kan det være en god ide at skifte til et andet selskab.