Internet til en person

Knap hver tredje dansker er i Danmarks Statistik registreret som ’enlig’. Dette har også betydning for de tilbud på markedet, da de forskellige virksomheder forsøger at tilpasse sig forbrugernes sammensætning og efterspørgsel. Det kan dog stadig være svært som husstand bestående af en person at finde frem til den rette løsning i forhold til internet.

Ofte hører man om store hastigheder på 100mbit/download i mange af internetselskabernes tv-reklamer, men som ene mand, er så stor en mængde ofte slet ikke nødvendig.

Hvilke former for internet findes der?

Når vi taler om internet er der to former for internet. Det ene er det velkendte bredbånd, der kobles til telefonstikket. Det andet er det mobile bredbånd, som bruger det samme internet, som man benytter gennem sit mobilabonnement.

Forskellen på de to ses derfor især på måden, hvorpå man er koblet på nettet, og hvor meget forbrug, man har mulighed for at have. Ved det almindelige bredbånd køber man adgang til en hastighed, og har uanede mængder internet på den givne hastighed. Ved det mobile bredbånd, køber man i stedet en mængde data - ligesom ved telefonabonnementer - og denne data har ofte en lavere hastighed på download og upload. Derfor er de to former for internet også på en måde tilegnet to forskellige behov samt prisklasser.

Kender du dit behov?

For at finde frem til den bedste internetløsning for sig selv handler det, som med alt andet, om at undersøge eget behov. Er man f.eks. studerende, der ofte befinder sig på studiets, bibliotekets eller arbejdets wifi, kan ens hjemmeforbrug og behov ofte være minimalt.

Men man ser dog også, at mange studerende i stor stil bruger diverse streamingtjenester, som jo netop er en internetsluger. Ved 100gb data kan man give den fuld gas med emails og de sociale medier, men ”kun” streame omkring 70 timers film og serier. Har man ingen tv-pakke, men bruger 1-2 timer hver aften på streaming og muligvis mere i weekenderne, kan det være lige knapt nok med 100 gb data.

Fordele ved mobilt bredbånd

Fordelen ved det mobile bredbånd er dog, at det ofte findes i en meget lavere prisklasse end det almindelige bredbånd, og er man en ældre kvinde, der udelukkende bruger internettet til at følge med i børnebørnenes liv på de sociale medier og læse lidt nyheder, kan 50gb data ofte være nok.

Er man minimal bruger af internettet kan man sågar overveje blot at købe et mobilabonnement med en stor datapakke, og så lave internetdeling på de tidspunkter, man benytter internettet på sin computer frem for sin telefon. Det forudsætter selvfølgelig, at man har en lille smule teknisk snilde, eller bliver introduceret for denne mulighed.

Hvis man er en person i sin husstand kan det altså være relevant at undersøge eget internetforbrug og behov, hvis dette er minimalt kan man overveje at skifte til det mobile bredbånd, men det kan anbefales at undersøge internetdækningen forinden, da det mobile bredbånd ikke er velfungerende over hele landet