Internet til streaming og spil - Hvad skal du vælge?

Er du den lykkelige indehaver af børn eller barnlige sjæle i husstanden, der flittigt bruger internettet til særligt streaming og spil? Så læs endelig mere i denne artikel.

Det kan alt efter tidspunkt og omfang være lige dele dejligt og irriterende at dele hjem med børn og spilleglade beboere i husstanden.

For det kan kræve sit med internettet, når der streames film og tv og samtidig spilles meget online. Så det er naturligvis vigtigt med det rette valg af internet.

Som bekendt går der en væsentlig del af data på at streame, hvad enten det gælder musik, film eller tv. Streaming af musik bruger mindst antal GB data, mens videostreaming kræver et noget større antal GB. Væsentligt mindre data bruger man på at spille online.

Men en masse blandede aktiviteter på internettet med online spil og streaming på samme tid, kan godt sætte sine krav til netværksforbindelse og hastigheden på internettet.

For at få nogle konkrete tal på bordet bruger man ifølge Internettjek.dksdataberegner i gennemsnit ca. 5 MG data, når man spiller online. Sammenlignet bruger man gennemsnitligt ca. 60 MB i timen, når man streamer musik - og man bruger i gennemsnit ca. 300 MG data i timen, når man streamer video i 3G eller 4G.

For det blotte øje er det altså nemt at se den store forskel, og de forskellige aktiviteter på nettet kræver dermed et forskelligt antal GB data.

Hvilket internet til streaming og spil skal du vælge?

Hvilket internet og hvilken hastighed din internetforbindelse skal have, afhænger af hvor mange personer der er i husstanden, hvad I skal lave på nettet, og om I skal gøre det på samme tidspunkt.

Skal I streame meget og på samme tid, så er det godt at have et internet med en høj hastighed. Streaming sluger en masse hastighed, og derfor godt at have en højere hastighed, end hvis I aldrig rigtig streamede.

Online spil kræver ikke nær så meget hastighed, så det er allermest væsentligt med internet med en høj hastighed, hvis I i husstanden streamer meget og på samme tid.

Det kan stille lidt større krav til nettet end med online spil, hvis der er gamere i husstanden som skal downloade spil i store enheder.

Langt de færreste husstande har brug mere 100 Mbit data eller derover - Langt mindre kan i langt de fleste tilfælde sagtens gøre det.

20-25 mbit kan man som familie kigge på, og I kan ligeledes også altid ringe og kontakte de forskellige teleselskaber for at høre, hvad de kan anbefale. Husk dog, at teleselskaberne har aktiver i samtalen, og som ofte vil prøve at sælge dig en masse, men hvis flere teleselskaber anbefaler dig det samme.