Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

USA forbyder internet i to hastigheder

Vi kender godt til det her hjemme i Danmark, men i USA er det nu blevet ulovligt at have en hurtige hjemmeside mod betaling. Det er altså ikke muligt at have to typer internethjemmesider i USA længere.

Myndighederne eller rettere USA's Føderale Kommunikations Kommission (FCC) gjorde i slutningen af februar det ulovligt at have tjenester eller hjemmesider i den spkaldte *hurtig bane."

Helt konkret betyder det at internetudbyderne reguleres så deres internet egentligt fungere som traditionelle telefonudbydere. Det kaldes neutrale regler, som vi også har det i Danmark.

Sagen har været meget skældt ud af borgere med sider eller tjenester i "hurtig banen." Helt op til fire millioner amerikanere har henvendt sig til styrelsen i FFC.

Helt grundlæggende er grunden til afbrydelsen af hurtigbanen, at der skal være plads til alle på intenrettet. Præsident Barack Obama har endda selv været ude og sige "der skal gribes ind for at hindre, at udbyderne blokere eller forsinker trafik for at gøre plads til andre der har betalt ekstra for at være i den hurtige bane."

Der betyder derudover sikkert også, at der er firmaer som tilbyder denne "hurtig bane" løsning, der må dreje nøglen om.

Har du derfor brug for hurtig internet i USA, endten via dit firma eller har du amerikanske hjememsider, så vær opmærksom på om du gør tingene korret.

Udbydere som Netflix og Twitter er ikke tilfredse med de nye regler.