Internetudbydere er utilfredse med TDC-€™s statsstøtte forslag

Forslaget fra TDC om at kunne levere bredbåndsforbindelser til udkantsdanmark mod statsstøtte, får nu de 3 andre store bredbåndsudbydere i Danmark til at råbe højt.

3’s kommunikationschef Stine Green Paulsen siger blandt andet følgende om TDC’s forslag, efter de i dag udsendte en pressemeddelelse omkring TDC’s planer:

"TDC’s forslag er tegn på ren enegang. Hos 3, Telia og Telenor ser vi ingen grund til, at staten skulle favorisere TDC i forhold til at få udbredt bredbånd til den del af landet, hvor det kniber med gode forbindelser"

Grunden til udtilfredsheden

Den primære grund til den store utilfredshed blandt de andre bredbåndsudbydere er at TDC ikke har vendt forslaget med dem før indsendelse til Folketingets Landdistriktsudvalg. Dette mener de andre selskaber er ærgerligt som ser en mulighed i at lave et samarbejde omkring en løsning på problemet.

3 mener sagtens at telebranchen selv kan finde en løsning på problemet uden at staten skal blandes ind i det.

Dog har Dansk Folkeparti været positivt stemt over for forslaget, men de har samtidig også foreslået et folk i udkantsdanmark, skal have et skattefredag på 15.000 kr. som godtgørelse for at deres internetforbindelse i nuværende situation er særlig dyr.