Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Kan jeg få fibernet? Indtast din adresse ⇒ sammenlign +15 udbydere

Udrulningen af fibernettet er langsomt ved at ske over det danske land. Der er dog stadig en hel del, som endnu ikke har mulighed for at få det lynhurtige internet. Vi kigger i denne artikel på, hvordan du får fibernet, hvis du altså har muligheden for det.

Der er et utal af fordele ved fibernettet - hastigheden, stabiliteten og ’båndbredden’, der sikrer hurtige forbindelser, uanset hvor mange personer der benytter fibernettet på samme tid. Der er dog den helt store ulempe ved fibernettet, at der stadig er steder i landet, hvor det endnu ikke muligt at få fibernet som internetforbindelse.

Herunder har vi givet en kort beskrivelse af dine chancer for at få fiberbredbånd, hvor du også får mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af udbyderne i forskellige områder i Danmark.

For at få fiberbredbånd tilkoblet din husstand, så kræver det at du bor i et område, hvor fiberkabler er nedgravet. Det er forskelligt fra kommune til kommune, men flere Danmarkskort med fiberdækningen er blevet lavet. Her skal du blot indtaste dit postnummer, og så kan du typisk finde ud af, om du kan få fibernet.

Som udgangspunkt er din mulighed for fibernet størst, hvis du bor i et tætbebygget område, hvor selskaberne med fiberkablerne allerede har været forbi og lægge dem i jorden.

Du kan finde information på selskabernes hjemmesider, hvor følgende overordnet generalisering kan benyttes som guideline:

Waoo

Dækker mest i Danmark, herunder flere steder i Midt- og Østjylland, samt Nordjylland, Fyn og det meste af Sjælland. Waoo er dermed et godt sted at starte, hvis du vil finde ud af, om du kan få fibernet.

Hiper

Dækker København og Nordsjælland med fiberbredbånd. Bor du i hovedstaden vil det dermed være nærliggende at undersøge Hiper først.

AltiBox

Dækker en del postnumre i Vestjylland i intervallet 6971 Spjald til 7950 Erslev. Er du bosat i den vestlige del af Jylland, start da din søgning hos AltiBox.

STOFA Fiber

STOFA dækker blandt andet Sønderjylland og Ærø. Skal du have en fibernet-forbindelse i den sydlige del af landet, så foreslås at undersøge STOFA’s muligheder for fibernet i Sønderjylland.

Fordele ved fibernet

Den helt store fordel ved fibernet som bredbånd er hastigheden og stabiliteten på forbindelsen. Med en fibernetforbindelse kan du typisk nå hastigheder på 100/100 Mbit/s. Samtidig kan selskaberne med fibernet garantere, at du med eksempelvis en 100/100-forbindelse rent faktisk får en løsning med den hastighed.

Tidligere kunne selskaberne ikke garantere den maksimale hastighed, hvorfor forbrugerne typisk var underlagt en ’op til’-hastigheden ved bestilling af internetforbindelse. Det ændrer sig nu med fibernettet, hvor der kan garanteres lynhurtige hastigheder grundet fibernettets teknologiske sammensætning.

Fibernet er en ny teknologi indenfor kabler, der gør det muligt at sende data igennem optisk fiber med lysets hastighed. For at få fibernet er det nødvendigt med en fiberboks i hver ende af forbindelse - hvilket for en forbruger vil være én ved hovedstationen (typisk gravet ned under en vej) og en ved forbrugeren selv. Kabler skal herefter blot føres fra forbrugeres fiberboks til TV, router eller lignende.