Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvad har jeg brug for, for at få lynhurtigt internet?

I takt med den teknologiske stadige udvikling, stiger internethastigheden og behovet for den også.

Vi klarer flere og flere af dagligdagens gøremål via internettet. Billede - og lydkvaliteten bliver bedre og bedre, og det kræver en god og stabil forbindelse for at få den bedste oplevelse, når man ser film og andet online. Hvis man skal være flere brugere online samtidigt, er det også vigtigt med en hurtig internethastighed.

De fleste har nok oplevet at vente på, at en video på Facebook loader og loader, eller at en film på Netflix hakker lige idet forbryderen er ved at blive taget. Det er bare irriterende, og hvis vi kan undgå det, er det det, vi vil! Men hvad skal man så gøre for at få hurtigt internet? Er der noget man selv kan gøre, eller er det hele op til internetudbyderen?

Netop de spørgsmål vil der være fokus på i denne artikel.

Fiber eller kobber?

Når vi taler om typer af internet, findes der forskelligt. Det hurtigste på markedet lige nu er fibernet. Det er hurtigere end det traditionelle med kobberkabler, fordi fibernet er med lyslederkabler, som sender informationer af sted med lysets hastighed.

Kobberkabler er tungere og fylder mere, og det er en af grundene til, at det gør internettet langsommere. Rigtig mange mennesker er mere end tilfredse med den traditionelle kabelforbindelse, men skal det være så hurtigt som muligt, er det fiber du skal gå efter. Med fibernet får du også samme upload- som downloadhastighed, og hastigheden er altid det, som der er angivet, da den ikke bliver påvirket af fysiske forhold på samme måde som internet via kobbernet.

Hurtigere trådløs forbindelse

Mange oplever, at den trådløse forbindelse er ustabil eller langsom. Det kan skyldes flere ting, enten kan det være at du simpelthen har købt en langsom forbindelse, men det kan også være, at du har gemt routeren lidt for godt væk. Det er de færreste, som synes routeren pynter i hjemmet, og mange placerer den derfor nede på gulvet bag et skab eller lignende.

Det forringer signalet, og kan være skyld i den langsomme forbindelse. En router skal helst placeres højt oppe og frit fra andre møbler. Optimalt set på en hylde højt oppe omkring et vindue.

Tidspunkt

Alle andre typer end fibernet bliver påvirket af antallet af brugere, der bruger nettet på samme tid. Alting går lidt langsommere i myldretiden, og det samme gælder internettet. Hvis mange er på nettet samtidigt, forringes hastigheden.

Prøv derfor at brug internettet på de tidspunkter af døgnet, hvor det ikke er så mange andre, der bruger det. Mange bruger internettet når de kommer hjem fra arbejde og i løbet af aftenen.

De hjemmesider du besøger, har også en betydning for hastigheden. Hvis du besøger hjemmesider med en masse små animationer, kan internettet være langsommere, fordi der er mere der skal loade.

Hvilken udbyder tilbyder hurtigst net i mit område?

Sidste gode råd er, at du bør undersøge hvilken udbyder, som har bedst dækning i dit område. Det kan nemlig skifte en del, så selvom din kollega har stor succes og lynhurtigt internet med en udbyder, er det ikke ensbetydende med, at du kommer til at opleve det samme. Du kan se dækningskort på de forskellige internetudbyderes hjemmesider.