Mobilt bredbånd eller traditionelt bredbånd?

Står du og vakler mellem om du skal bestille mobilt bredbånd eller traditionelt bredbånd? Så læs endelige videre. Her vil nemlig være listet fordele og ulemper ved begge løsninger!

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd kan være rigtig fornuftigt, hvis der ikke skal være flere brugere på samme tid og hvis du skal kunne rejse. Det vil sige, hvis du bruger dit internet mens du sidder i toget, tager det med i sommerhuset eller andet. Så er mobilt bredbånd en meget fornuftig løsning.

Mobilt bredbånd er defineret ved at internettet leveres fra et device, som er mobilt. Det vil sige et USB-stik eller en smartphone. Får du mobilt bredbånd gennem din smartphone, vil der kunne være flere på nettet på samme tid, men jo flere der er på, jo lavere bliver hastigheden. Bruger du et USB-stik, kan det selvsagt kun være i én computer af gangen.

Mobilt bredbånd fungerer således, at internettet bliver leveret mobilt. Det bliver altså leveret enten ved at du kommer dit USB-stik i din computer eller at du deler din smartphone’s internet enten trådløst eller gennem et stik.

Bredbånd

Det traditionelle bredbånd bliver leveret gennem kabler. Hvis internettet skal bruges i en husstand med flere personer, er det oftest en fornuftig idé at benytte sig af det traditionelle bredbånd. Her findes der flere forskellige hastigheder at vælge mellem, og husk altid at vælg hastighed og kapacitet efter dit eget eller husstandens behov.

Hastigheden kan nemlig sænkes, hvis mange bruger nettet samtidigt og særligt hvis alle bruger internet, som kræver høj hastighed, for eksempel streaming af film i HD. Ulempen ved det traditionelle bredbånd kan være, at det ikke kan tages med, hvis i skal i sommerhus, eller hvis du skal arbejde på bilturen til Italien eller andet. Dog er det i dag de færreste, som ikke har en mobiltelefon med internet, så der er med stor sandsynlighed adgang til internet, selvom i ikke er hjemme.

Der findes flere forskellige måder at få leveret det traditionelle bredbånd. Enten kan man få det leveret gennem telefonstik, hvilket er det, de fleste danskere vælger. Ellers kan man få leveret gennem kabel-tv.

Her kræves det i de fleste tilfælde ikke, at man har en tv-pakke, men blot at man har mulighed for at få kabel-tv. Signalet kan være stærkere med det traditionelle bredbånd fordi det leveres gennem kabler, som styrker forbindelsen. I tabellen nedenfor vises fordele og ulemper ved henholdsvis mobilt bredbånd og traditionelt bredbånd.

Fordele og ulemper Mobilt bredbånd

Fordele:

 • Kan tages med overalt
 • Igen kabler eller routere
 • Sjældent begrænsning på dataforbrug

Ulemper:

 • Afhængigt af hvilken løsning du vælger, er der
 • begrænsninger på hvor kan bruge nettet på samme tid
 • Signalet kan være dårligere nogle steder
 • Bruger du mere data end der er i din pakke, vildin hastighed blive sænket markant

Fordele og ulemper Traditionelt bredbånd

Fordele:

 • Mange kan være online samtidigt
 • Mere fast forbindelse
 • Sjældent begrænsning på dataforbrug

Ulemper:

 • Kabler og routere er nødvendige