Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Mobilt bredbånd - er det løsningen?-€¨

Er du usikker på om mobilt bredbånd er løsningen for dig? Så skal du læse med videre her. Få tips og gode råd, hvis du overvejer at give dig i kast med mobilt bredbånd.

Er mobilt bredbånd noget for mig?

Inden du begiver dig ud i at købe mobilt bredbånd, så gør dig selv en tjeneste, og overvej om det virkeligt er noget for dig. Tænk over hvad du rent faktisk bruger internettet til. Hvis du hovedsageligt internettet til at tjekke din e-mail og Facebook, så kan mobilt bredbånd sagtens være løsningen for dig. Men hvis du hovedsageligt bruger internettet til streaming af musik, videoer eller lignende, så er mobilt bredbånd ofte ikke den rette løsning for dig. Her er det ofte det almindelige bredbånd, der er løsningen, da det mobile bredbånd nok vil have flere begrænsninger end løsninger, hvis dette er tilfældet.

Hvor god er dækningen af internet, hvor du bor?

Selvom dækningen i Danmark konstant bliver bedre og bedre, så er der steder, hvor dækningen stadigt ikke er den bedste. Hvis du vil bruge det mobile bredbånd på din bopæl, så skal du først og fremmest tjekke, om dækningen er god eller dårlig. Hvis der ikke er noget dækning, hvor du bor, så er det mobile bredbånd ikke løsningen.

Det optimale vil være, at din valgte udbyder er i stand til at levere et rigtig godt netværk, for det vil være løsningen. Hvis du ikke ved, hvordan netværket er hos dig, så kan du eventuelt tjekke det online, tjekke din egen forbindelse eller kigge på dækningskort.

Skal du bruge 1 GB eller 20 GB?

Dette spørgsmål kommer hovedsageligt an på, hvad du skal bruge det mobile bredbånd til, og hvor ofte du regner med at bruge det. Hvis du søger en smule rundt på internettet, så vil du ikke bruge særlig meget data. Hvis du derimod vælger at se videoer på YouTube, vil du meget hurtigt kunne bruge 1 GB data.

Så gør op med dig selv, hvad og hvor ofte du vil bruge det, og find herefter ud af, hvor mange GB du skal have. Du kan også bruge databeregneren på Internettjek til at komme nærmere på dit behovhttps://internettjek.dk/databeregner/.

Behøver du overhovedet mobilt bredbånd?

Hvis du har data på din telefon, har du ofte internet inkluderet. Dette internet kan deles til andre enheder via et ’hotspot’. Internettet deles ved hjælp fra WiFi, Bluetooth eller et USB kabel.

Dette kan du sagtens selv gøre, og kan måske være løsningen for dig. På denne måde har du måske ikke brug for et mobilt bredbånd.

Pas på! Det kan hurtigt blive dyrt

Hvis du har mobilt bredbånd, kan det hurtigt blive dyrt. Du skal i hvert fald ikke bruge det i udlandet (medmindre du har udenlandsabonnement). Hvis du har begrænset data, så skal du holde øje med dette, så du ikke bruger for meget.

Så husk løbende at tjekke dit dataforbrug, så du ikke kommer over det. Det kan hurtigt spare dig rigtig mange penge.