Mobilt bredbånd - Hvad skal jeg vælge?

Hvad er mobilt bredbånd? En mobil bredbåndsforbindelse er bredbånd, som du kan tage med dig alle steder i Danmark, og som derfor sikrer dig en stabil og trådløs internetforbindelse vha. 4G, uanset hvor du befinder dig i landet. Et mobilt bredbånd behøver derfor med andre ord ikke en fast kabelforbindelse

Hvordan fungerer mobilt bredbånd?

Der findes to måder, hvorpå mobilt bredbånd fungerer. Dette afhænger af, hvor mange devices (Tablet, computer, mobiltelefon m.m.) du ønsker at tilkoble dit mobile bredbånd til.

  • Skal du kun benytte det på eksempelvis din tablet/Ipad? Her fungerer det ligesom et simkort til din smartphone. Det betyder, at du blot skal indsætte simkortet i din device (I dette eksempel din tablet/ipad) og dermed vil simkortet automatisk opfange signalet fra en nærliggende telefonmast.
  • Skal du benytte det på flere enheder? Hvis du ønsker både at tilgå dit mobile bredbånd via din smartphone og tablet/ipad, kan du få tilsendt en mini-router, som fungerer på samme måde som simkortet. Denne skal du så medbringe i tasken, når du ønsker at benytte dit mobile bredbånd på farten og ude for dit hjem.

Hvem tilbyder mobilt bredbånd?

Langt de fleste ordinære bredbåndsudbydere tilbyder også forbrugerne, at man kan tilkøbe en mobil bredbåndsforbindelse.

Èn af de særlige fordele ved at vælge det mobile bredbånd er, at det er tilgængeligt i forskellige pakker. Samtidig fås en mobil bredbåndsforbindelse ofte til lavere priser end en fast bredbåndsforbindelse.

Eksempelvis tilbyder Fullrate en mobil bredbåndsforbindelse til priser fra 29 kr. og 99 kr. om måneden, ligesom man dog også kan få dyrere abonnementer til 249 kr. og 349 kr. om måneden. Hvilken pakke og pris du skal vælge, afhænger af dine behov som forbruger.

Fullrate reklamerer også med tilbud som “Bredbånd To Go Flex”, hvor du som forbruger betaler for dit reelle forbrug. “Bredbånd To Go Flex” er derfor optimalt til dig, der ønsker et fleksibelt abonnement, hvor du ikke behøver at tænke over om du bruger for meget data ift. dit abonnement, idet det selv justeres efter dit forbrug. I den forbindelse findes der tre prisintervaller inden for “Bredbånd To Go Flex”, som der varieres mellem: Den billigste koster 29 kr. om måneden for 0-0,3 GB data. Den mellemste koster 49 kr. om måneden for 0,3-3 GB data. Den sidste koster 99 kr. om måneden for 3-8 GB data.

Du kan naturligvis også få et mobilt bredbånd gennem de andre teleudbydere på markedet som Oister, Telia, 3, Telmore og CBB Mobil.

Hvilken udbyder skal du vælge?

Hvilken udbyder til dit mobile bredbånd og abonnement du skal have, afhænger således af hvad du ønsker at dit budget og hvad du ønsker at bruge dit mobile bredbånd til. Har du behov for at streame mange tv-serier eller film eller game online, skal du muligvis op i et større abonnement, end hvis du udelukkende ønsker at surfe lidt rundt på nettet og holde dig opdateret på nyheder.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.