InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 23/02-2020
Mobilt bredbånd og forbrugsgrænse – hvad er det for noget?

Mobilt bredbånd og forbrugsgrænse – hvad er det for noget?

Mobilt bredbånd og forbrugsgrænser

Skal du have et mobilt bredbånd? Så er det vigtigt med en forbrugsgrænse. Det er nemlig forbrugsgrænsen, der afgør, hvor meget du har mulighed for at anvende dit abonnement hver eneste måned.

Det kan være en udfordring at finde frem til, hvad forbrugsgrænsen skal være på dit abonnement. Der er nemlig masser af valgmuligheder, og det kan være svært for dig at overskue, hvor meget data dig og din familie overhovedet bruger eller vil bruge. Det er nemlig forbrugsgrænsen, der angiver, hvor meget data du kan bruge hver måned.

Dette går typisk fra den første i hver måned til den første i næste måned. Du har derfor en specifik mængde data, som du kan gøre brug af hver måned – og mængden af data afhænger, som tidligere nævnt, af din forbrugsgrænse. Det betyder altså, at dit forbrug vil blive nulstillet efter en måned, så du igen får den samme mængde data, som du kan gøre brug af på dit mobile bredbånd.

Hvilke forbrugsgrænser kan jeg vælge imellem?

Er du ikke helt sikker på, hvad du kan vælge, når det kommer til forbrugsgrænser? Der findes, som sagt, flere valgmuligheder, så det kan vi godt forstå. Du kan eksempelvis vælge mobilt bredbånd og en forbrugsgrænse på alt lige fra 1 GB til 10 GB, 20 GB eller op til ubegrænset ( dog normalt max. 1 TB = ubegrænset) .

Hvor meget din forbrugsgrænse skal være på kommer an på, hvor meget og hvad du bruger dit internet til. 

Hvis du har almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd i hjemmet, er det typisk ikke fordi, at du behøver særlig meget internet på dit mobile bredbånd. Men hvis du ikke har andet end mobilt bredbånd, kan det være, at du skal overveje at få en god mængde data afhængig af, hvad du ønsker at bruge internettet til.

Læser du blot nyheder et par gange om dagen, og tjekker du din mail sommetider, har du ikke brug for særlig meget internet. Derfor behøver din forbrugsgrænse ikke være særlig høj på dit mobile bredbånd. Benytter du dig i stedet af streaming, og spiller og downloader du, har du brug for en del mere internet. Dog er det generelt ikke det bedste at lave de mere datatunge ting med et mobilt bredbånd med en forbrugsgrænse. Her vil det altid være en fordel at gøre brug af dit almindelige bredbånd, hvis du har muligheden for det derhjemme.