Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Er mobilt bredbånd nok til streaming af film?

Der er et utal af muligheder når man skal vælge hvilke type internet, man ønsker. Alle slags forbindelser har både fordele og ulemper, nogen nogle er bedre til noget end andre. Overordnet set kan man sige, at mobilt bredbånd er til dem, som bruger internettet flere forskellige fysiske steder.

Fast bredbånd er smart at vælge, hvis man kun bruger internettet inden for en bestemt radius og hvis flere forskellige skal kunne logge sig på samtidigt.

Når der tales om mobilt bredbånd, menes der internet som kan tages med. Det er eksempelvis smartphones med internetadgang, WiFi fra en mobil router eller andre enheder, som kan give adgang til internet, såsom et USB-modem.

De fleste, hvis ikke alle smartphones har adgang til internet i 3G eller højere hastighed, og det er i princippet nok til online streaming. Det anbefales ikke at streame online, hvis forbindelsen er langsommere end 3G, som eksempelvis EDGE. Det er dog også de færreste telefoner, som kun har adgang til EDGE. i dag.

Ligesom alle andre typer internet, har mobilt internet også en begrænsning på hastigheden. Denne hastighed afhænger af selve teknologien og altså ikke internetudbyderen. Det betyder samtidigt, at denne begrænsning er gældende for alle brugere og at du ikke kan undgå den ved at skifte udbyder.

Udover det, har de forskellige udbydere naturligvis forskellige signaler. Du kan som udgangspunkt opnå tilfredsstillende hastighed over hele landet, men nogle udbydere dækker bedre i bestemte områder. Det kan derfor være en fordel at tjekke hastigheden i det område, du befinder dig mest, inden du vælger internetudbyder.

Som nævnt, vil 3G i de fleste tilfælde være godt nok til online streaming. Der kan dog opstå problemer, hvis der streames i HD eller bedre kvalitet end HD, hvor der hertil anbefales 4G.

4G er i princippet bare en videreudvikling af 3G-teknologien, som ikke er helt færdig. Når den bliver helt færdig, vil den kaldes 5G og vil naturligvis have endnu bedre dækning og være endnu hurtigere.

De fleste mobile enheder har mulighed for 4G og i meget af tiden adgang til 4G. Hastigheden på 4G er ofte mellem 20-40 Mbps. Det betyder i praksis, at der sagtens kan streames online via Netflix, HBO eller andre streamingstjenester.

Det betyder også, at kvaliteten også kan være HD eller UHD. Det vil sige High Definition eller Ultra High Definition, hvor sidstnævnte selvsagt er den bedste kvalitet. UHDs opløsning er fire gange bedre end Full HD, og giver derfor en bedre farvesammensætning og er mere detaljerigt. Det betyder, at du kan gå helt tæt på skærmen og stadig se billedet helt skarpt.

Det kræver dog en skærm, som kan klare den opløsning inden der kan streames via UHD.

En ting, man bør være opmærksom på, hvis man vælger mobilt bredbånd er, at der ofte er en begrænsning på hvor meget data man kan bruge, hvorefter hastigheden sættes ned. Hvis man streamer film fra sin telefon eller med sin telefons internet, bruger det rigtig meget data. Men igen afhænger det af kvaliteten.

Jo bedre kvalitet man streamer i, jo mere data bruges der.