Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Guide: Mobilt bredbånd til computeren

I denne guide vil vi navigere dig til den mobile bredbåndsløsning, der bedst dækker dine behov.

Med et utal af internetudbydere, der alle lovpriser netop deres eget mobile bredbånd, så kan det være lidt af jungle at finde frem tid den, der passer bedst til dit forbrug. Men det kan faktisk spare dig en hel del, hvis du finder frem til den udbyder, der tilbyder dig den bedste internetforbindelse for pengene.

Denne guide vil forsøge at svare på dine vigtigste spørgsmål i valget af mobilt bredbånd.

Det mobile internet

For at komme på et mobilt internet, så kræver det et USB-modem, hvor der kan sættes et SIM-kort i - præcis som du kender fra din mobiltelefon. Når du bestiller en løsning, kan du typisk bestille med eller uden USB-modem, hvor løsningen uden et modem naturligvis er den billigste.

Når du modtager dit SIM-kort, putter du det i modemmet - og stikker modemmet i din computer. Computeren lokaliserer selv modemmet og installerer det sammen med et program, som du fremover vil skulle klikke på for at starte modemmet.

Hvor hurtigt dit internet bliver, afhænger dels af hvor god dækning der er, der hvor du er, samt hvilken hastighed du kan købt afgang til. Mere om det herunder.

Afdækning af dit mobile behov

Når du skal bestille mobilt bredbånd, så er det første du skal vurdere, hvor meget du kommer til at bruge det. Og hvad du vil bruge det til. Alle mobile bredbånd har en forbrugsgrænse, som du ikke kan overskride.

Det betyder, at hvis dit abonnement giver dig 10 GB data, så stopper modemmet med at virke, når har brugt 10 GB i indeværende måned.

Og hvor mange GB bør du så vælge? Nedenstående giver dig en god indikation af, hvor meget du har brug for.

1GB: Du surfer på internettet og tjekker mails/nyheder 15-20 timer om måneden.

5GB: Du surfer dagligt på nettet, samt henter billeder og filer ned til din PC.

10GB: Du surfer flere gange dagligt, samt sender og modtager store billeder og lytter til musik.

100GB: Du er rigtigt meget på nettet, og bruger det til at streame film, serier og hente billeder ned.

10GB er den løsning, de fleste vælger, og den er typisk nok for de fleste.

Hvor vil du benytte det mobile bredbånd?

Nu har du fundet frem til dit behov - det næste du skal tjekke er, hvor god internetudbydernes dækning er, der hvor du har tænkt dig at benytte det mobile bredbånd. Dette kan gøres via et såkaldt dækningskort.

Er signalet dårligt i dit område, så er det med andre ord ligegyldigt, om du køber en hurtig løsning til 299,- om måneden eller en langsom til 99,-. Begge forbindelser vil dermed blive langsomme.

Forskellige mobile bredbåndsløsninger

Når du køber mobilt bredbånd, så er der to forskellige måder at købe det på.

  1. Fast abonnement med samme pris hver måned, hvor du er bundet i seks måneder.
  2. Fast pris hver måned, hvor du kan stoppe, når det passer dig.

Flest vælger løsningen med en bindingsperiode på seks måneder, fordi du her typisk får modemmet med i prisen, mens du ved den mere fleksible løsning selv skal betale for det.

Ulempen ved køb af løsning 1) er naturligvis, at du her er bundet i seks måneder. Ved du med sikkerhed allerede nu, at du ikke kommer til at bruge modemmet alle seks måneder, så er løsning 2) formentlig at foretrække.