Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Valget af mobilt bredbånd

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er en bredbåndsforbindelse, som du kan tage med dig over alt. Denne mulighed er praktisk, men kan være dyrere end en fastnetforbindelse, hvis du bruger meget data. Med mobilt bredbånd betaler du nemlig for en vis mængde data - jo mere data du har tænkt dig at bruge, jo dyrere vil abonnementet også være.

Mobilt bredbånd er blevet forbedret væsentligt inden for de seneste år, og kan nu ofte måle sig med fastnetforbindelser. Det er derfor en god løsning, hvis du ikke har et stort forbrug af internet. Herunder kan du læse om nogle ting, du skal være opmærksom på, når du vælger din mobile bredbåndsforbindelse.

Pris på mobilt bredbånd

Prisen afhænger som sagt af, hvor stor en datapakke du vælger at købe. Jo større en datapakke, jo dyrere bliver abonnementet. Det er vigtigt at vælge en datapakke, der er stor nok til at dække dit forbrug, men samtidig ikke så stor, at du betaler for en masse data, som du ikke får brugt alligevel.

Hos nogle selskaber skal du betale et beløb for at få oprettet et abonnement. Du kan derfor spare penge ved at kigge efter abonnementer med gratis oprettelse. Ligeledes har nogle abonnementer en bindingsperiode på eksempelvis 6 måneder. Medmindre du er helt sikker på, at du har fundet det rigtige abonnement, anbefales det, at du vælger et abonnement uden binding.

På den måde kan du nemt skifte til et andet abonnement, hvis du finder ud af, at du bruger en større eller mindre mængde data end du har valgt.

Dækning på mobilt bredbånd

Der er forskel på, hvor i landet de forskellige udbydere kan give dig en god dækning. Der kan især være problemer med nogen selskaber, hvis du bor på landet eller i udkantsområderne. Vær i disse tilfælde ekstra opmærksom på udbyderens dækning i netop dit område.

Du vil kunne se, hvor i landet de forskellige udbydere tilbyder dækning af mobilt bredbånd på deres hjemmeside.

Hastighed på mobilt bredbånd

Du skal også tage stilling til, hvilken hastighed du ønsker på dit mobile bredbånd. Også her er der forskel på, hvilke muligheder du har, alt efter hvilken udbyder du vælger. I de fleste tilfælde vil 10 eller 20 Mbit være et rigtig godt udgangspunkt.

Hvis du bor alene, vil en hastighed på 10 Mbit være nok til både at streame videoer og surfe på nettet. Selv en lille familie kan bruge en forbindelse på 10 Mbit, såfremt familien ikke har det store internetforbrug. Med 20 Mbit kan der til gengæld være 5 enheder på nettet samtidig, og 2 af dem kan streame samtidig. Det er en god familieløsning, men som enkeltperson kan det være svært at få det fulde udbytte af denne hastighed.

Der eksisterer også højere hastigheder end disse, hvis du har en stor familie med et større internetforbrug.