Mobilt bredbånd - er det løsningen til din bærbare eller tablet?

I de seneste 00’ere skulle alle have fat i et mobilt bredbånd. Efterfølgende har nyhedsværdien af de mobile bredbånd været nedadgående. Men er denne form for bredbåndsløsning egentlig noget værd i 2017?

Da det mobile bredbånd blev gjort udbredt mellem 2007 og 2009, var det på alles læber. Det var før offentlig WiFi blev normalt, og før iPhonen kunne fungere som internetdelings-redskab. Siden dengang er interessen faldet en smule, men det mobile bredbånd har bestemt stadig sin værdi som adgang til internettet.

Det mobile bredbånd, der typisk er kendetegnet ved at være forbundet via et USB-modem, der sættes i computeren, blev markedsført stort, da det første landede på det danske marked. Og med god grund.

Selvom det kan være svært at huske, så havde USB-modemmet og det mobile bredbånd en storhedstid, før Starbucks og McDonalds gjorde den offentlige WiFi-forbindelse udbredt alle vegne.

Før du beslutter dig, om du skal eje et mobilt bredbånd, så har vi tre gode huskeregler, som du bør tage til dig inden køb.

En eller flere internetforbindelser

Når du skal vælge din mobile bredbåndsforbindelse, så er det helt afgørende at du beslutter dig for, om den skal give adgang til én eller flere internetforbindelser på samme tid. Hvis du kun har behov for at være online på en af gangen, så vil det optimale valg være et abonnement, der baserer sig på et USB-modem, som let kan tilsluttes og afkobles fra din bærbar.

Vil du til gengæld gerne benytte det mobile bredbånd til flere forbindelser, så kan en router tilkøbes. Det giver dig mulighed for at tilslutte flere computere samtidig, men vil typisk koste dig en smule i oprettelse hos det givne selskab.

Tjek dækning inden køb

Nok så god en idé som et mobilt bredbånd kan være, ligeså frustrerende kan en dårlig forbindelse på være. Som med dit abonnement til mobiltelefonen, så har de forskellige udbydere forskellige dækningskort.

Disse dækningskort kan klart anbefales at se igennem, inden du vælger udbyder, for det er uden tvivl den største faldgrube for det mobile bredbånd. Får du et mobilt bredbånd med god, bred dækning, så kan det benyttes alle steder - lige fra på bagsædet i bilen, til i et telt på campingferien.

Varierende priser

Som med de fleste andre abonnement-tjenester, så kan det være svært at finde hoved og hale i prissætningen for mobile bredbåndsløsninger. Nogle er billige. Nogle er dyre. Men vigtigst af alt for dig som forbruger, så kan det virkelig betale sig først at sætte sig godt ind i de forskellige løsninger, inden du træffer en beslutning - få hjælp på Internettjek.dk hvor du kan lave sammenligninger ud fra dine behov.

Bemærk her, at nogle udbydere tilbyder meget billige løsninger for deres små pakker, som typisk er rigtig gode løsninger, hvis dit forbrug er på et minimum. Planlægger du at streame film og serier med det mobile bredbånd, anbefales det at tage en af de mere udvidede data-pakker (minimum 10-20 GB).