Ny lov netop trådt i kraft omkring internet hastigheder

Tilbage i november 2012 blev der lavet en aftale mellem internet udbyderne og forbrugerombudsmanden om, at det skulle være lettere for danskere at gennemskue hastigheder og lave en sammenligning heraf på tværs af udbydere. En ny lov baseret på denne aftale er nu trådt i kraft her per d. 1 marts 2013.

Længe har internetudbyder brugt betegnelsen ”op til” X antal Mbit/s for både ADSL bredbånd og mobilt bredbånd. Dette begreb må stadig bruges, men så skal internetudbyderen stå til ansvar at dette er den reelle hastighed at 80% af deres kunder rent faktisk kan få. Herudover skal udbyderne nu også angive den minimumshastighed de kan leverer.

Opgivelsen af minimumshastigheden er selskaberne dog ikke blevet helt enige om hvordan de skal implementere, og derfor kan denne godt være lidt svært at finde den hos nogle udbydere.

Mobilt bredbånd - Også nye regler her

Med mobilt bredbånd er der blevet lavet en lignende aftale. Her skal internet udbyderne ved anvendelse af ”op til” hastigheder kunne garanterer at 70%, vil kunne tilgå internettet med den opgivne ”op til” hastighed. Ligeledes skal der her også opgives minimums hastigheder.

I praksis har de fleste mobilt bredbånd udbydere implementeret dette ganske fornuftigt. Eksempelvis har Oister opgivet fra og til hastigheder i deres produktoversigt.