Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Stor dansk fiber-fusion på vej

Syd Energi og Nyfos er klar til at smelte deres fiber-forbindelser sammen, og mangler kun et sidste skridt, på vejen mod at skabe en ny stor fiber- og teleleverandør i Danmark.

Repræsentantskabet for de to store selskaber har netop sagt ja til en fusion, som blev annonceret tidligere i år. Dette oplyser de to selskaber i en ny pressemeddelelse. Dog mangler kun konkurrencemyndighedernes godkendelse af fusionen.

Henning Krabbe, bestyrelsesformand hos Nyfos udtaler således til computerworld.dk, " Vi har arbejdet målrettet hen imod dette, og nu må vi afvente konkurrencemyndighedernes behandling, førend fusionen forhåbentlig er en realitet."

90 procent var enige

Allerede i slutningen af november var Syd Energis repæsentantskab enige om en fusion med Nyfos. Ved afstemningen var 90 procent af stemmerne enige om en fusion med nordjyske Nyfos. Begrundelsen herfor var, at en sammensmeltning af de to selskaber, vil gøre mulighederne for Syd Energi, og det at indtage en ønsket førrer position indenfor bæredygtig energi, samt bedre digital kommunikation i hele landet, endnu større.

Planerne er kortlagt

Når, eller rettere hvis fusionen af de to selskaber SE og Nyfos falder på plads, får Danmark endnu en fibernetudbyder med en markant stor størrelse. Parterne kalder nemlig også selv selskabet for "en af Danmarks største og mest toneangivende energi- og teleselskaber."

Et andelsselskab skal skabe rammerne om de to selskaber, som ved en fusion vil få et fællesskab mellem 320.000 andelshavere. Andelsselskabet skal være byggestenen for en endnu stærkere udfordrer på både energi- og klima- markederne, men også på bredbåndsmarkederne.

Fiberudrulning speedes op

Med denne fusion er der endnu en mulighed for, at fiberudrulningen kan speedes yderligere op i Danmark. Det er yderligre blevet meldt ud fra Nyfors, at planen for fiberudrulningen skal øges med hele 95 procent af området, over de kommende fem år. På nuværende tidspunkt er firmaets fiberudrulning på 56 procent.

Fra SE blev det ligeledes oplyst i septemner, at den syddanske del af selskabet når fibernettet godt ud til 80 procent, hvor den kommende udrulning vil for SE fortsætte med cirka 8.000 husstande om året.

Fusionen for Nyfors betyder blandt andet, at Nyfors må sige farvel til Bredbånd Nord- og Waoo!- samarbejdet. Det betyder ligeledes at Nyfors' fiberkunder i stedet vil få indhold fra Stofa via fiberforbindelserne i begyndelsen af 2017.

Sådan bliver selskabet

Syd Energi vil med den kommende fusion afvikle sine lokationer i Hjørring og Aalborg. Virksomheden vil i stedet flytte aktiviterne svarende til 100 stillinger til Brønderslev.

Ved annonceringen af fusionen i september lød ordende således, "I Brønderslev er det bland andet planen at samle SE-koncernens udviklingscenter inden for energi og klima, hvor der skal udvikles "smart home"- og "smart grid"- løsninger. SE-koncernen ser store muligheder for netop at udbytte den samlede nordjyske vidensbase, her i samarbejde med Aalborg Universitet."

Det nye selskab/fusionen af de to er klar, når konkurrencemyndighederne ventes at have behandlingen af på plads i slutningen af første kvartal 2016.

Herefter vil det samlede andelsselskab komme til at beskæftige cirka 1.600 medarbejdere, og have som sagt ca. 320.000 andelshavere, samt ca. 700.000 kunder.

Det største firma af de to, Syd Energi, levere i dag alene el, energi-effektivisering, fiberbredbånd og kabel-tv, til over 650.000 kunder.