Optimer din WiFi-dækning i hjemmet

Hvis du lige nu sidder og læser dette, er sandsynligheden for at du er koblet på WiFi ganske stor! For mange kan en hverdag uden WiFi nærmest virke uoverskuelig og næsten direkte umulig.

Men da WiFi er så udbredt og ganske simpelt at koble sig på, hvis man blot har tilmeldt sig som abonnent hos et af de mange internetudbydere, så er det sjældent man som forbruger gør sig de store tanker om, hvordan man får den bedst mulige internetopkobling og WiFi-dækning.

Derfor kommer der her en række råd, så du kan forbedre din egen situation derhjemme

Placer routeren det rigtige sted

Ofte er routeren gemt af vejen og placeret et sted, hvor den er mindst synlig. Men hvis du vil have det bedste ud af routeren skal du placere denne i det rum, hvor du benytter internettet mest. Og selvom sådan en router ikke er yderligere køn, kan det måske endda godt betale sig at placere den, så du kan se den - for så er den jo der, hvor du mest befinder dig.

Betonvægge

WiFi-signalet har generelt svært ved at bryde igennem betonvægge. Betonvæggene kan dog også bruges som en fordel. Hvis du placerer routeren på en jernarmeret betonvæg, vil den nemlig reflektere signalet den modsatte vej, og dermed øge signalet til dine enheder.

Undgå glas

Hvis du ønsker at kunne bruge internettet i haven og placerer routeren i vinduet, eller hvis du lige har læst det første råd, og tænker, at så skal routeren da ind i vitrineskabet i stuen - så stop en gang. Glas reflekterer nemlig signalet, og du risikerer ikke at få det ud af placeringen, som var ønsket.

Undgå forstyrrelser

Placer helst routeren et stykke fra din bluetooth-højtaler og dine USB-stik på computeren, da disse kan forstyrre dit WiFi-signal.

Gå på (bevidst) kompromis

Med kun en enkelt router vil det næsten være umuligt, at der ikke er nogle steder i hjemmet, hvor signalet er dårligere end andre. Hvis der er signal-problemer kan du prøve at rotere routere ganske lidt. Det kan muligvis hjælpe. Men derudover kan du forsøge at placere routeren mest optimalt, så de ”huller” der måtte være i signalet er på de placeringen, hvor du mest sjældent bruger internettet.

Genstart din gamle router

Du har måske allerede erfaret, at det kan hjælpe at genstarte routeren. Dette skyldes at de (gamle) routere kun ved opstart vælger en ny kanal. Routeren vil her vælge den kanalliste, der er mindst fyldt. De fleste nyere routere kan dog skifte kanallisten automatisk, men hvis du oplever signalproblemer er det generelt en god idé lige at prøve at genstarte routeren.