Så let er det at skifte din internetudbyder

Forbliver du loyal over for din nuværende internetudbyder, på trods af at du kan få et bedre tilbud et andet sted? Der kan være mange grunde til at du ikke har valgt at skifte internetudbyder endnu, men hvis det skyldes dovenskab eller usikkerhed, så lad det ikke bremse dig. Det kan nemlig hurtigt komme til at virke uoverskueligt at skifte internetudbyder, men det er det faktisk slet ikke. Internetudbyderne er interesserede i at kapre flest mulige kunder, så derfor gør de det så nemt for dig som muligt.

Det første trin mod at skifte internetudbyder er, at du skal beslutte dig for, hvilken bredbåndsforbindelse du gerne vil have. I samme forbindelse er det også vigtigt, at du sørger for at orientere dig omkring, hvilke muligheder der er, der hvor du bor. Nogle bredbåndsforbindelser er begrænsede til bestemte områder, og ikke alle udbydere kan nødvendigvis levere internet til din adresse.

Dernæst er det også vigtigt, at du sikrer dig, at du ikke stadig er i bindingsperioden hos din nuværende udbyder.

Når du har besluttet dig for, hvilken bredbåndsforbindelse du kunne tænke dig, kan du gå i gang med at undersøge, hvad de enkelte internetudbydere kan tilbyde dig. Nogle udbydere inkluderer ekstra ydelser i deres internetabonnementer, såsom streamingtjenester, så du kan også overveje, om det er noget du kunne tænke dig. Hvis du ikke helt ved hvor du skal starte, kan du med fordel anvende https://internettjek.dk/som er en online søgemaskine, der samler en oversigt over, hvilke tilbud de forskellige udbydere har.

Det kan hjælpe dig til at få et overblik over hvilken løsning, der passer bedst til dig.

Det næste trin er at bestille dit nye internet. Hvis din nye internetudbyder har en fysisk butik, kan du henvende dig der, men hvis du foretrækker at gøre det online, kræver det ikke meget mere end et par få klik med musen. De fleste udbydere afmelder automatisk internettet hos din gamle internetudbyder, når du bestiller dit internet hos dem.

Det er dog altid en god ide at du sikrer dig, at det er en del af den service din nye internetudbyder tilbyder, så du undgår at spilde penge på to internetforbindelser, når du egentlig kun har behov for én.

Du vil i de fleste tilfælde ikke opleve at miste din internetforbindelse, når du overgår fra én udbyder til en anden. Der kan dog være undtagelser, så det skal du være forberedt på. Du skal især være opmærksom på, hvilken dato dit gamle internetabonnement udløber og hvornår dit nye internetabonnement træder i kraft, for at undgå en længere periode uden internet.

Hvis du alligevel er så uheldig, at du mister din internetforbindelse i en periode, så kan du enten anvende internetdelingsfunktionen på din smartphone eller investere i et USB-modem, for på den måde er du sikret internetforbindelse i overgangsperioden.