InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 08/10-2017

Sådan beskytter du dig mod WannaCry ransomware

Du kan nemt beskytte dig mod WannaCry ransomware. Det har ramt mange tusinde computere, så hellere beskytte dig end at blive den næste.

Hvad er WannaCry ransomware?

WannaCry ransomware er en trojansk virus. Den kan spredes via filer i dine e-mails. Ofte ser filerne ret uskyldige ud, men hvis du klikker på dem, vil der blive installeret en virus, som vil låse din computer. For at låse computeren op igen, skal du ofte betale et bestemt beløb. Hvis du ikke betaler hurtigt og indenfor et par dage stiger beløbet. Du kan derfor ende op med en stor regning eller en computer, som du ikke kan bruge til noget. Derfor er det en fordel, hvis du sørger for at beskytte dig mod WannaCry ransomware. Virussen har ramt mange danske og udenlandske computere. Hvis du ikke har sørget for at beskytte dig mod den, kan du også blive ramt af den. 

Sådan beskytter du dig mod virussen

WannaCry ransomware rammer computere i hele verdenen. Det er især nogle bestemte Windows-computere, som bliver ramt af virussen. Hvis du har en Windows-computer (især Windows XP, Windows Server 2003 eller Windows 8), så skal du opdatere din computer med Windows Update Center. Det er nemt og hurtigt, og du behøver faktisk ikke gøre mere end det for at beskytte din computer.

Sådan bliver du ikke ramt af virussen

Hvis du ikke har eller ikke vil opdatere din computer, så kan du også sørge for ikke at blive ramt af WannaCry ransomware på andre måder. Hvis du modtager en e-mail fra en person, som du ikke kender, hvor der er en fil, skal du ikke downloade eller åbne den. Det er altid en god idé at tjekke, hvem der har sendt dig noget, før du begynder at åbne det eller installere noget på din computer. Du kan også installere en blocker til ransomware, som kan være en hjælp. Dog er dette ikke sikkert, og ikke den bedste måde hvorpå du kan beskytte din computer fra virussen.

Hvad nu hvis jeg er ramt af virussen?

Hvis du har fået WannaCry ransomware på din computer, så er der nogle muligheder, som du kan prøve. Du kan enten betale for at få den låst op eller du kan få en tekniker/IT-ekspert til at kigge på computeren. Det er aldrig en god idé at betale for at få din computer låst op. Derfor anbefales det, at du tager kontakt til en IT-ekspert, der muligvis kan redde computeren. Sidst men ikke mindst kan du også købe en ny computer. Hvis din anden computer ikke betyder så meget for dig og du alligevel har lyst til at købe en ny, så kan dette også være en løsning. Hvis du køber en ny computer, så husk at få den opdateret, så du er beskyttet mod WannaCry ransomware. Det vil være ærgerligt, hvis det skete igen.