Sådan beskytter du dine børn på internettet

I dag er børn meget unge, når de første gang klikker sig ind på internettet. I og med hvad som helst kan findes online, kan det være svært at navigere rundt på internettet som barn. Hvis du som forældre gerne vil beskytte dit barn online, er der nogle metoder du kan bruge for at undgå visse situationer.

Børn på internettet

I dag er de fleste børn online på enten en smartphone eller en tablet. De klikker sig rundt på enten Google eller YouTube, og kan ende med at se en masse ting, som de måske ikke skulle have set. Som forældre kan det være svært konstant at holde øje med, hvad dit barn kigger på, når det klikker sig online. Men Google, YouTube samt andre platforme har gjort det muligt at kontrollere, hvad børn kan se og ikke kan se online.

YouTube

Hvis indholdet på bestemte videoer på YouTube ikke er passende for alle aldre, vil dette kræve at du logger dig ind på din konto for at se videoen. Som bruger af YouTube skal du bekræfte din alder. Hvis du ikke er over for eksempel 18 år, vil du ikke have adgang til at se videoen. Derudover kan du også slå en form for beskyttet tilstand til på YouTube, sådan så videoer der ikke er egnet for børn ikke kan blive vist på platformen.

Google

Hvad enten du søger på det ene eller andet på Google, kan der hurtigt dukke uheldige billeder eller tekster op, som ikke er egnet for små børn. Dog har Google sørget for at forældre kan ændre deres indstillinger. Du kan slå en indstilling kaldet ’beskyttet søgning’ til. På denne måde kan der ikke dukke noget ubehageligt op i din browser.

Netflix og Viaplay

Hvis du vil finde god underholdning til dit barn, så er streamingtjenester helt klart svaret. Her kan du finde et væld af tegnefilm samt andet god underholdning. Dog finder der også en masse film og serier, som ikke er egnet til at blive set af børn under en vis alder. På Netflix kan forældre ændre indstillingerne efter eget valg. Funktionen ’Kids’ vil for eksempel kun vise børnevenligt underholdning. Dette er også muligt på Viaplay, da du kan slå forældrekontrol til og sætte en aldersgrænse på forskelligt underholdning. På denne måde kan du styre, hvad dit barn må og ikke må se.

De sociale medier

Der kan også hurtigt opstå et problem på de sociale medier, da der florerer alverdens ubehagelige ting rundt. Dog er der retningslinjer på Facebook, sådan så ubehagelige videoer eller lignende bliver slettet. Derudover skal du være 13 år for at have en Facebook-konto. Dette gælder også for Instagram, hvor aldersgrænsen tilsvarende er 13 år. Derudover findes der en masse tips og tricks til forældre, om hvordan et barn får en privat profil samt undgår indhold, der ikke er egnet for børn.