Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Sådan bruger danskerne internettet

Hvert eneste år foretager Danmarks Statistik, en statistik over hvordan danskerne bruger internettet. 2016 er ingen undtagelse og resultaterne er opgivet i rapporten, It-anvendelse i befolkningen 2016. Rapporten er udarbejdet ud fra en undersøgelse gennem telefoninterviews eller webskemaer hvor der i alt var 6000 besvarelser.

Her kan man læse, at internettet bruges til enormt mange forskellige henseender, men oftest er det kommunikation, informationssøgning, spil, handel, underholdning og uddannelse, der er tale om.

I takt med den teknologiske udvikling, ses også en mere bred anvendelse. Både når der er tale om forretningsmæssige, og personmæssige behov. Ydermere dækker internettet en meget stor del af landet - faktisk har Danmark en af de bedste dækninger i verden, hvilket også er med til at udbrede den hyppige brug af internettet.

I 2016 er hele 80 % af familier i Danmark koblet til internettet, og i langt de fleste tilfælde, er det med en høj hastighed.

Mail er noget af det, vi i Danmark finder allermest vigtigt. Det er primært mails, vi bruger internettet til. Både afsendelse og modtagelse af mails.

Efter mails følger praktiske handlinger. Herunder ligger blandt andet betaling af regninger, besøg på netbank og generel informationssøgning. Vi må ikke glemme de sociale medier, som også scorer meget højt i undersøgelsen.

Helt konkret er det kun 3% af 15-18 årige i Danmark, som fravælger sociale medier. Dog er tallet markant højere for resten af befolkningen, nemlig på 32% blandt 19-89-årige. Dog er der forskel på, hvordan de to grupper beskytter deres privatoplysninger på de sociale medier.

De unge mellem 15-18 år, har tendens til i højere grad at privatisere sine online profiler, hvilket vidner om en større bevidsthed omkring online privatliv hos de unge.

Det er også denne befolkningsgruppe, som bruger internettet hyppigst. Faktisk er 100% af de unge mellem 15-18 år, som bruger internettet ugentligt, og 98% af dem går på internettet via en smartphone.

Det er fire ud af fem af de 19-89-årige, som bruger internettet via en smartphone.

I 2016 er der et markant lavere antal, som aldrig bruger internettet. Andelen er halveret siden 2011, hvor der var 44%. I 2016 er der således 19 %, som slet ikke benytter internettet. Selvom det umiddelbart ikke lyder af meget, så er det en stor gruppe mennesker, som slet ikke bruger internettet i og med rigtig mange tjenester foregår via internettet. Eksempelvis foregår al post fra det offentlige via internettet (medmindre man søger om, at få fysisk post). Herudover er det tjenester som dagpengesøgning, SU-søgning og alle andre offentlige ydelser, som sker digitalt.

De 19% svarer til omkring 230.000 mennesker, som altså ikke er på internettet overhovedet, og det er primært ældre, som man finder i denne gruppe.