Sådan får du bedre trådløst net

Selvom routeren ofte er svaret på dit håbløse netvæk, så er det ikke altid svaret. Sommetider skal der andre midler i brug, og de bliver alle gennemgået her.

Trådløst internet

Flere og flere danskerne er konstant på internettet. Det bliver brugt dagligt til både arbejde, kontakt med venner og familie samt meget andet. Derfor er der også mange enheder, der konstant er tilknyttet til netværket. I mange danskeres øjne er det ekstremt vigtigt, at internettet fungerer optimalt - og at der er konstant forbindelse og stabil forbindelse.

Engang var det kun e-mails og nogle få andre ting, som internettet blev brugt til. Men i dag bliver det brugt til nærmest alt. Internettet er nærmest også blevet danskernes favoritmåde, hvor de kan finde god underholdning i form af film og Tv-serier. Antallet af enheder på internettet er derfor blevet øget gennem tiden, og det er vigtigt både at kunne komme igennem på computeren, telefonen og tabletten.

Så hvis dit trådløse internet ikke fungerer optimalt, er der forskellige ting, du kan prøve. De vil blive listet her:

Få et accesspoint/basestation

Hvorimod en wlan-router er en router med et integreret accesspoint/basestation, er et accesspoint en hvilken som helst enhed, som giver trådløs adgang til et netværk. For mange kan et accesspoint være en bedre løsning end en almindelig router, hvis du allerede i forvejen har en router, eller hvis du ønsker at opnå en trådløs tilkobling til din i forvejen eksisterende netværkskonfiguration. Du kan også ofte bruge en wlan-router til at lave et accesspoint, sådan så du ikke skal ud og have fingrende i noget nyt, hvis du allerede er i besiddelse af sådan en.

Skal du vælge en router eller et modem?

Mange benytter sig i dag af routere, da det er den mest almindelige metode, samt af praktiske grunde, da der herved kun er en enkelt enhed at forholde sig til. Derudover er konfigurationen også nem og hurtig, hvilken er en fordel for mange, der ikke har forstand på internet. Dog er udbydere af dette ikke altid særlig godt, hvis du både vil have stabilt internet, god ydelse, funktionalitet etc. Derfor kan et modem godt være svaret på denne problemer, hvis du ikke mener at routeren opfylder alle dine behov. Det kan i hvert fald være værd at afprøve, og se om det ikke kan hjælpe dig, hvis du har brug for forbedringer med dit trådløse netværk.

Prøv at gør brug af switchen

Hvis du har en wlan-router, og vil tjekke dit trådløse netværk, så kan du også prøve at gøre brug af switchen. Switchen bruges, når din computer, tablet eller andre enheder skal kobles til internettet via et kabel.

De bedste routere har nogle super gode switche. Hvis du overfører store filer eller data, kan det være en rigtig god idé for at optimere dit netværk og overførelsestiden. Dog er det ikke noget, der vil hjælpe i længere tid af gangen, medmindre du beholder switchen i. Hvilket kan være ret irriterende, når nu man har trådløst internet.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.