Sådan gør du dit trådløse netværk helt sikkert

Hvad enten du bare tjekker din e-mail, læser nyheder eller ser fjernsyn via internettet, så er det ikke rart, hvis andre kan følge med i, hvad du laver bag hjemmets fire vægge. Hvis din trådløse internetforbindelse ikke er blevet helt sikret, så kan din nabo reelt følge med i, hvad du laver, når du surfer rundt på internettet.

Få styr på dit trådløse internet

Sommetider vil du ikke engang have dine forældre, venner eller kæreste til at se, hvad du rent faktisk laver, når du er på internettet derhjemme. Derfor vil du overhovedet ikke have, at din nabo kan følge med i, hvad du surfer rundt og kigger på, når du er alene hjemme. Derfor er det godt for dig, hvis du gør din trådløse internetforbindelse sikker, så ingen kan se hvad du foretager dig, når du er på internettet.

Derudover kan du faktisk også give adgang for din nabo til at komme på dit netværk, hvis du ikke har sikret det helt. Dette kan hurtigt give dig problemer - eller spare din nabo for en masse penge. For eksempel kan din nabo gå ind på en masse forskellige hjemmesider, der måske ikke er de bedste. Dette kan ende ud i at give dig problemer, fordi det er blevet gjort over dit netværk. Derudover kan din nabo også spare på internetregningen, da han eller hun bare kan bruge dit internet. Derfor gør du dig klog i at sikre dit netværk, så intet af dette kan forekomme. Det er ikke særlig svært at sikre sit netværk, så det er bare med at komme i gang. Hvis du ikke selv kan finde ud af det, så kan du bare spørge om hjælp og få en anden til at gøre det for dig.

Få lavet et kodeord

Først og fremmest skal du lave et kodeord til din netværksforbindelse. På denne måde kan ingen komme ind på dit internet, medmindre de har kodeordet til det. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare laver et nemt og tilfældigt kodeord, men rent faktisk tænker over det.

Det skal være et kodeord, som ingen kan gætte - så du ikke behøver at tænke over, om naboen kan komme ind på din netværksforbindelse.

Sørg for at kryptere forbindelsen

Når du har lavet et kodeord, så skal du også sørge for at kryptere forbindelsen. På denne måde bliver informationer sendt frem og tilbage i en form for kode. Din computer vil forstå denne kryptering, mens andre computere ikke vil forstå den.

Når krypteringen af din forbindelse er slået til, vil andre computere ikke have mulighed for at forstå, hvad der foregår på internettet på din computer. Hvis krypteringen ikke er på, vil andre computere kunne se dette - også selvom du har et kodeord til selve netværksforbindelsen. Hvis du sørger for at gøre begge disse ting, skulle du gerne have et meget mere sikkert trådløst netværk.