Guide: Sådan skifter du internetudbyder

Er du på jagt efter en ny internetudbyder, men ved du ikke helt hvor, du skal starte? Så læs med videre her, og find ud af hvordan du får skiftet din internetudbyder.

Find en ny internetudbyder

Der kan være flere forskellige grunde til, hvorfor du har valgt at finde en ny internetudbyder. Måske er det selve selskabet, prisen eller hastigheden, som du ikke helt er tilfreds med. Lige meget hvad så skal du i hvert fald finde en ny internetudbyder, som du vil skifte hen til, førend du kan skifte væk fra din gamle internetudbyder. Dette kan hurtigt blive lidt af en jungle, da der er mange forskellige udbydere, priser og hastigheder. Men hvis du nogenlunde har en idé om, hvad du har brug for, så bliver det ikke noget problem. Hvis du ikke er sikker på, om du vil have den ene eller anden internetudbyder, så find en sammenligningsside, hvor du kan få en oversigt over de forskellige priser, udbydere med mere.

Sådan skifter du udbyder

Det er nemt og hurtigt at skifte din internetudbyder. Hvis du har fundet en anden internetudbyder, skal du bare bestille hos dem, og så vil de klare alt det andet hos din nuværende internetudbyder. Det kan derfor ikke blive mere nemt for dig end det. Du kan selvfølgelig også selv vælge at ringe til din nuværende internetudbyder og opsige dit abonnement. Bare husk at der kan være enten en bindingsperiode eller en opsigelsesperiode, der kan sløve processen. Dette betyder, at du som oftest ikke kan skifte internetudbyder lige med det sammen, men skal vente i noget tid. Det er godt for dig at vide dette, inden du ringer og vil opsige din internetudbyder. Du vil altid kunne finde disse oplysninger på udbyderens hjemmeside.

Dette skal du være opmærksom på

Du skal huske at være opmærksom på for eksempel bindingsperioder. De fleste abonnementer har en eller anden form for bindingsperiode, som du skal overholde. Ellers kan det ende ud med at blive rigtig dyrt for dig. Du kan eventuelt undersøge, om du kan slippe væk fra din nuværende internetudbyder under bindingsperioden. Hvis der ikke er en mulighed - som oftest er der kun en ret dyr mulighed - så er det bare med at vente, medmindre du vil betale penge for at kunne skifte internetudbyder. Derudover er det også vigtigt, at du er opmærksom på, hvad for et bredbånd eller internet, du ønsker. Det kan nemlig blive dyrt for dig i længden, hvis du skal skifte det form for bredbånd, du har. Det er derfor værd at undersøge for dig, så du ved, om du har en form for gebyrer eller ekstra betaling, hvis du for eksempel vil skifte fra almindeligt bredbånd til mobilt bredbånd.