Sådan skifter du navn og kodeord på dit trådløse internet

Vil du skifte dit kodeord på dit trådløse internet? Så skal du læse med videre i denne artikel. Her får du nemlig en nem og hurtig guide, der hjælper dig med at skifte både navn og kodeord, så ingen andre kan benytte sig af dit internet.

Husk at skifte navn og kodeord på dit trådløse internet

De fleste danskere bruger den samme kode samt navn på sit trådløse internet i mange år. De ændrer det aldrig, så hvis der er en uberettiget person først har fået fat i navnet og kodeordet, så kan de blive ved med at bruge det samme med dig i årevis, fordi du ikke har skiftet dit kodeord. Derfor kan det være vigtigt at huske at skifte sit kodeord til det trådløse internet.

Når du man trådløst internet, så gider man jo heller ikke betale for, at andre kan bruge sit internet - når nu det er dig, der betaler for det. Derfor er det vigtigt, at sørge for at du også er den eneste, der kender både adgangskoden samt navnet til dit internet. Hvis du regelmæssigt sørger for at ændre både navn og kodeord, så sikrer du dig hermed også, at du er den eneste der kan få glæde af dit trådløse internet.

Sådan skiftet du netværkets navn

Hvis du vil ændre dit navn samt adgangskode på dit trådløse internet, så skal du følge denne hurtige og nemme guide. Først og fremmest skal du logge dig ind på din router. Dette kan du gøre på din computer via browseren og ip-adressen. Du kan finde dit login til routeren i selve manualen eller lignende. Når du har gjort dette, skal du tage et kig på menuen. Her kan du vælge nogle forskellige til, men når du skal skifte navn og kodeord, skal du vælge kategorien ”trådløs”, hvilket vil vise dig dit eget trådløse internet.

Nu vil du have muligheden for at skifte navnet på dit internet. Du skal trykke på den kategori, der hedder ”navn”, da det er her du skal ændre dit netværks navn. Det er det eneste, som du skal trykke på, for at være sikker på at du ikke ændrer på alt muligt, som du ikke skal ændre på.

Sådan skiftet du netværkets kodeord

Når du har ændret navnet, skal du også ændre kodeordet. Dette gør du på kategorien, der bliver kaldt ”security/sikkerhed”. Her kan du skifte den nuværende adgangskode til en ny adgangskode af eget valg. Husk at gem efter du har ændret kodeordet til et nyt. Du har nu ændret dit kodeord og skal derfor ikke længere bekymre dig om andre kan både dit navn og dit kodeord til det trådløse internet.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.