Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Sådan tester du din internethastighed

Vil du have testet din internethastighed? Så kan du sagtens selv klare det. Hvis du ikke ved, hvor hurtig din hastighed er, så er det intet problem. Det er nemlig nemt og hurtigt selv at finde ud af det.

Hastighed og internet

Hvis du skal tjekke din internethastighed, så skal du selvfølgelig altid sørge for, at du får det resultat som er bedst - altså som er det mest rigtige. Hvis du vil sørge for dette, så kan du for eksempel putte et kabel ind i din computer. Dette vil klart være en god hjælp, da du på denne måde sørger for, at hastigheden bliver målt direkte fra din internetrouter.

Hvis du ikke kan gøre dette, så kan du selvfølgelig stadig lave en rigtig god test af din internethastighed. Det er blot et god råd for at få det bedst mulige resultat, hvis du har mulighed for det.

Kom i gang med målingen af din internethastighed

Når du går i gang, skal du placere enheden så tæt på routeren, som du kan. Sluk alle andre enheder, der har forbindelse til dit internet. Sørg også for at der ikke er nogle programmer på din enhed, som gør brug af internettet.

Hvis du finder det, så sørg for også at lukke dem ned. Dette kan du tjekke i joblisten på både en MAC eller Windows computer. Det anbefales også, at din router bliver genstartet inden du foretager testen. Dette vil give det mest præcise resultat, som du overhovedet kan få.

Sådan gør du

Du kan teste din internetforbindelse på forskellige måder. Du kan enten vælge at få et program til det (det skal downloades), der konstant viser dig din internethastighed. Eller du kan finde et program, hvor du kan få en form for ”speedtest”. Her vil du få din internethastighed at vide lige med det samme. Når du har besluttet dig for dette, er det bare med at starte programmet. Så vil du hurtigt få et svar. Når du har fået svaret, kan du se nogle værdier.

Du skal kigge på dem der hedder ”download”, ”upload” og ”ping”. Ved download kan du se den data, som din internetforbindelse har mulighed for at hente hvert sekund. Hvis du kigger på upload, kan du se mængden af data som din internetforbindelse kan uploade hvert sekund. Sidst men ikke mindst kan du ved ping se mængden af tid der går fra, at du sender en form for anmodning til en server og til du får svar igen.

Du kan nu analysere disse værdier, og se om du kan få noget spændende ud af det. Hvis du ikke helt ved, hvad det betyder, så er det altid godt at have en god guide fremme, så du kan få hjælp til at aflæse værdierne, når testen er færdig.