Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Sådan vælger du den rigtige internethastighed

Hvad har du brug for?

Når du skal vælge den internethastighed, der passer til dig og dine behov, skal du først og fremmest tage et kig på antallet af brugere i husstanden. Det vil sige, at jo flere computere og brugere der er, jo hurtigere skal internettet typisk være. Hastigheden bliver nemlig generelt delt mellem de forskellige enheder, hvorfor internethastigheden kan ende med at blive meget langsommere, end hvad du måske lige havde regnet med, når du bestilte det.

Hvad bruger I internettet til?

Det er desuden en fordel at være opmærksom på, hvad de enkelte bruger internettet til, da dette også kan have en indflydelse på, hvor hurtigt internettet skal være. Hvis I eksempelvis bruger internettet meget til at streame, så er det vigtigere med hurtigt internet, end hvis I blot gør brug af internettet til at være på de sociale medier, tjekke e-mails eller læse nyheder.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvor hurtigt hastigheden skal være, så er det værd at vælge en hastighed, der er lidt højere, end hvad du umiddelbart tror. Du vil nemlig hurtigt finde ud af, at forskellen på prisen, hvis du blot vælger en lidt højere hastighed, end hvad du tænker, ikke vil være så stor. Det kan derfor i de fleste tilfælde godt betale sig, så du er sikker på, at internethastigheden ikke ender med at være for langsom til dit og din husstands behov.

Så længe du sørger for at finde ud af antallet af brugere, hvad I bruger det til, samt hvad I nogenlunde har brug for, vil du have større chance for at vælge den rette internethastighed.

Du er sikret en minimumshastighed

Ved køb af bredbånd hos en internetudbyder i Danmark er du sikret en minimumshastighed. Det vil sige, at du er sikret, at internettet som minimum vil have den specifikke hastighed lige meget hvad. Udbydere af bredbånd har derfor en pligt til at garantere minimumshastigheden for de danske kunder.

Du skal derfor holde øje med minimumshastigheden for at være sikker på, at du ender med at få denne. Det er i hvert fald en fordel for dig, så du ikke betaler for noget, som du reelt set ikke ender med at få. Der er dog også kommet en aftale mellem Forbrugerombudsmanden og udbyderne, at de skal levere selve den markedsførte hastighed. Med den markedsførte hastighed mener der altså gennemsnitshastigheden.

Det vil altså sige, at internettet jo sagtens stadig kan være hurtigere eller langsommere på nogle specifikke tidspunkter af døgnet