Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Guide: Sådan vælger du forbrugsgrænsen på dit mobile bredbånd

Når først du har besluttet at købe et mobilt bredbånd, skal du også overveje, hvad den rigtige forbrugsgrænse er for dig. Det kan være uoverskueligt at vælge den helt rigtige, da der findes en del valgmuligheder.

Vigtig med forbrugsgrænse

Det er vigtigt med en forbrugsgrænse, da denne bestemmer, hvor ofte og hvor meget, du kan bruge dit valgte abonnement. Ofte er det ubegrænset hvor meget data, som du kan bruge, hvis du før eller stadig har en bredbåndsforbindelse. Dette er dog ikke tilfældet med mobilt bredbånd, da du har en bestemt forbrugsgrænse, hvor du betaler for en vis mængde data.

Ofte går den bestemte mængde data fra måned til måned. Denne data går for det meste fra måned til måned. Dette betyder, at din data vil blive nulstillet den første i hver måned. Hvis du ikke bruger den fulde mængde data, som du har betalt for, vil du altså ikke få den overført til måneden efter.

Disse forbrugsgrænser kan du få

Du kan blandt andet få forbrugsgrænser, der lyder på: 1 GB, 10 GB, 20 GB eller helt op til 100 GB. Du kan vælge forbrugsgrænse alt efter, hvad du selv mener, at du har brug for. Dog er en god tommelfingerregel, at hvis du allerede har en bredbåndsforbindelse, har du ofte ikke brug for særlig meget data til det mobile bredbånd.

Men hvis du streamer, hører musik samt er en del på internettet, skal du ofte have en højere forbrugsgrænse. Derfor handler det meget om at kende sit forbrug, så du kan beslutte dig for, hvor meget du rent faktisk har brug for. Hvis du ikke bruger al din data, vil du som sagt ikke få den overført til den følgende måned. Derfor er det ærgerligt, hvis du ikke bruger den hele hver måned.

Så hvis du kender dit forbrug nogenlunde, vil det helt sikkert spare dig penge i længden. Hvis du for eksempel vælger forbrugsgrænsen på 100 GB, er du én, der bruger internettet rigtig meget til at se film samt andre ting, som kræver meget data. Hvis du ikke gør dette, er der ingen grund til at betale for så meget data.

Få et forbrugsafregnet mobilt bredbånd

Hvis du ikke bruger det mobile bredbånd særlig meget, eller hvis du for eksempel har en kolonihave, hvor du godt kunne tænke dig internet, kan et forbrugsafregnet mobilt bredbånd være noget for dig. Selvom du muligvis ikke bruger meget internet i kolonihaven, er det rart at have muligheden for at gå på nettet. Med et forbrugsafregnet mobilt bredbånd skal du ikke betale en tårnhøj pris om måneden.

Du betaler et mindre beløb. Dog skal du altid betale et minimumsbeløb, uanset om du har brugt internettet eller ej. Du kan også få et mobilt bredbånd, hvor du kun kan være på i et bestemt tidsinterval. Så hvis du elsker at læse nyheder om morgenen eller se en smule TV via internettet om aftenen, så kan dette være en oplagt mulighed for dig.